Nemzetközi szakmai elismerés a chocoMe-nek

A kézzel készült táblás magyar sikercsokoládé, a chocoMe két termékét is díjazták a világ legnagyobb és legszigorúbb ételkóstoló versenyén, az 1994-ben alapított, londoni székhelyű 2013. évi “Great Taste Awards”-on.

!chocome_dijAz egy-egy csillaggal díjazott chocoMe termékek: /F119/ chocoMe 40% tejcsokoládé alapon tengerisó Tahiti vaníliaporral, pekándió, karamell ízű csokoládépasztilla és /F102/  chocoMe 65% étcsokoládé alapon kandírozott fodormentalevél, lime ízű csokoládépasztilla és kandírozott citromhéj „feltéttel”. A fenti csokoládé kreációkat egy-egy csillaggal jutalmazta a világ (talán) legszigorúbb 400 zsűritagja, akik több ezer órát töltöttek étel-vakkóstolással a verseny során. (A zsűritagok visszajelzése alapján az első verziónál egy hajszálnyi tengeri són múlt, hogy nem két csillagot kapott a csokoládé) A verseny, amit az ételkriticizmus Oscar-jának is neveznek, csak az ízről szól, nem az okos marketingről vagy a szemet gyönyörködtető csomagolásról: a zsűritagok csomagolóanyag és bármilyen más információ nélkül kapják a termékeket kóstolásra. Az ítészek közt neves Michelin-csillagos séfek, elismert gasztronómiai szakemberek, híres áruházak beszerzési igazgatói, ételkritikusok is helyet kapnak.
“Rendkívül boldogok vagyunk, hogy 3 év működés után már vakon is megbíznak bennünk – mondta el Mészáros Gábor, a chocoMe tulajdonosa, chocolatier. A találati arányunk pazar volt: a versenyre nevezett 10,000 termékből példának okáért csak 125 lett legjobb díjazott, azaz három csillagos, míg mi négy nevezett csokoládénkra elhoztunk két díjat. Az elismerés az egész magyar csokoládéiparnak szól, hiszen többek közt Szántó Tibor csokoládékészítő is elhozott egy csillagot” – tette hozzá Mészáros Gábor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*