Mesterházy Attila levele Áder Jánosnak

 Tisztelt Köztársasági Elnök Úr!
Legutóbbi találkozásunk alkalmával Köztársasági Elnök úr arról tájékoztatott, hogy a 2014-es országgyűlési választások pontos időpontjáról egyeztetést kezdeményez valamennyi parlamenti párt vezetőjével, még döntésének meghozatala előtt. Ezen javaslatát hasznosnak és fontosnak tartottam.
Mint Ön is tudja, egy párt számára a felkészülés szempontjából nem mindegy, hogy melyik hónap mely napján lesznek a választások. Különösen igaz ez a mostani helyzetre, amikor új szabályok, új feltételek szerint kell a kampányt tervezni. Ugyanakkor kormánypárti politikusok egymástól független megnyilatkozásaiból arra következtetek, hogy a választások időpontja előttük már ismert.
Amennyiben a feltételezésem helytálló, az stratégiai előnyt biztosít a kormányzó pártoknak.
Ezért tisztelettel kérem Önt, hogy mielőbb tisztázza a helyzetet és tegye egyértelművé, továbbra is igényt tart-e a pártokkal való érdemi konzultációra végső döntésének meghozatala előtt, vagy ez a döntés a Fideszben már megszületett, és csak az Ön általi kihirdetésre vár. Ha ez utóbbi igaz, akkor viszont lebegtetés helyett, kérem, mielőbb hivatalosan is jelentse be, hogy ne csak a Fidesz, hanem a többi választásokon induló párt is tervezni tudja a kampányát.

Budapest, 2013. november 20.

Tisztelettel,
Mesterházy Attila, MSZP elnök-frakcióvezető

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*