“Mert mindkettő mást akar: a férfi a nőt, a nő a férfit” – November 6-tól a Magyar Színház műsorán A NAPLÓ

Ki a vadász és ki a zsákmány? Férfi és nő kapcsolatának mélyére ás Jean-Claude Carrière A NAPLÓ, avagy a Don Juan-katalógus című ravasz és üde komédiája. Sok humor és két nagyszerű színész (Csépai Eszter és Bede-Fazekas Szabolcs) hozza felszínre a legalapvetőbb emberi érzéseket.

November 6-tól tűzi műsorára a Pesti Magyar Színház Jean-Claude Carrière legnagyobb sikert arató vígjátékát, A naplót. A könnyed és szellemes színdarab férfi és nő konfliktusokkal teli kapcsolatát helyezi a középpontba. Az előadás során tanúi lehetünk egy fiatal nő és egy középkorú férfi furcsa kapcsolatteremtési próbálkozásának, amely egy banális félreértésből bontakozik ki. “Ahol egy műben mindvégig csak egy férfi és egy nő van a színpadon, az többnyire a szerelemről szól – ebben az értelemben szerelmes darab is” – mondta el Cserje Zsuzsa rendező. Carrière A naplója azonban a szerelmi bonyodalmakat egészen más összefüggésbe helyezi. A pár tagjai nem a külvilággal harcolnak a boldog végkifejletért, egymást gyötrik lélektani párbajukkal.

A napló megengedő színdarab rendezőjével, szereplőivel, sőt, a nézővel szemben is. Minden feldolgozás egyedi színezetet kap, a Magyar Színház előadása akár pszichológiai krimiként is értelmezhető. Cserje Zsuzsa rendezése mindennapi életünk alapvető problémáira mutat rá, az elkövethető ballépésekre és bonyodalmakra.

A realisztikus díszletek közt életre hívott francia vígjáték a Pesti Magyar Színház műsorán november 12-én, december 10-én, 11-én és 22-én is látható a színház Sinkovits Imre Színpadán