Menni vagy maradni – a kivándorlásról vár történeteket a Katona

Az Illaberek nyílt próbája után akkora nézői aktivitás volt tapasztalható, hogy az alkotók úgy határoztak, hogy a nézők aktív közreműködésére is számítanak: olyan valódi történeteket várnak, amelyek az előadás témájához kapcsolódnak, és a készülő előadás egy-egy váratlan, egyedi, meghökkentő pillanatát jelenthetik.


A mai magyar társadalom egyik jól ismert jelenségét, a kivándorlást vizsgálja a budapesti Katona József Színház november végi bemutatója, az Illaberek. Az előadásban sokak által ismert karakterekkel találkozhatunk: olyan élethelyzetben levő emberekkel, akiknek problémái különböznek, a választott megoldásuk azonban ugyanaz: otthonuk elhagyása, életük újrakezdése egy másik országban. Az előadást Máté Gábor rendezi, Szacsvay László, Takátsy Péter, Rajkai Zoltán, Elek Ferenc, Keresztes Tamás, Jordán Adél, Pálos Hanna, Pelsőczy Réka, Rezes Judit, Kiss Eszter, Czakó Klári és Tasnádi Bence szereplésével.

A legjobb történetek nemcsak az előadásban köszönhetnek vissza, hanem alapjául szolgálnak majd annak a beszélgetéssorozatnak is, amely a november 29-i bemutatót követi. Decembertől az Illaberek több előadása után különleges közönségtalálkozót szervez a színház, ahol a nézők és a meghívott vendégek beszélgethetnek, vitatkozhatnak az előadásban felvetett kérdésekről.

A történeteket a mennivagymaradni@gmail.com címre várják november 20-án 12 óráig.

A történetek beküldői hozzájárulnak ahhoz, hogy a teljes történetet, vagy annak részleteit az alkotók a darabba beépítsék, az előadásban felhasználják. Természetesen a személyiségi jogokat védve, név nélkül használjuk majd az írásokat.

Az előadásról itt olvashatnak további részleteket:

http://katonajozsefszinhaz.hu/eloadasok/bemutatok/40831-illaberek

fotó: Székely Péter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*