Megveheti a ViDaNet XVIII. kerületi hálózatát a Magyar Telekom

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) engedélyezte, hogy a Magyar Telekom Nyrt. (Telekom) megvásárolja a ViDaNet Kábeltelevíziós Zrt. (ViDaNet) Budapest XVIII. kerületében kiépített hálózatát, és átvegye az ahhoz kapcsolódó, szolgáltatást igénybe vevő ügyfeleit.

    A GVH külön-külön vizsgálta az egyes szolgáltatásoknál az összefonódásban résztvevő vállalkozáscsoportok tényleges vagy lehetséges jelenlétét a kerületben. A GVH döntésében megállapította, hogy az összefonódás engedélyezésével a koncentráció-növekedés minimális mértékű a vezetékes telefon-, internet- és műsorterjesztési szolgáltatás esetében.
Emellett a versenyprobléma is kizárható a mobilinternet szolgáltatásnál – állapította meg a GVH, amely további káros vertikális vagy portfólió-hatásokat sem azonosított, így engedélyezte a vásárlást.
A Telekommal szemben a kérelem késedelmes benyújtása miatt 100 ezer forint bírságot szabott ki a GVH. A versenyhivatal a bírság összegének meghatározásakor figyelembe vette, hogy a kérelmező ugyan két nap késéssel, de önként nyújtotta be kérelmét, valamint azt is, hogy az összefonódás versenyjogi aggályainak hiánya kizárja, hogy a kérelmezőt a tranzakció eltitkolásának szándéka vezette volna.

Forrás:MTI