Futótársak ezreivel nézheti az atlétikai vb-t Nyári Dia

Nem csupán futott, de százakat melegített be vasárnap a Telekom Vivicittán Nyári Dia. Az augusztusi, budapesti atlétikai világbajnokság nagyköveteként örömmel vállalta a feladatot, hogy formába hozza a 10 km-es táv indulóit. A közös élmény folytatódhat, hiszen az atlétikai vb szervezőinek felajánlásaként a Vivicitta összes résztvevője kedvezményes belépőt kaphat, hogy Diával együtt nézőként ott legyen az augusztusi világversenyen. 

Hétvégén több ezren álltak rajthoz a Telekom Vivicittán, hogy teljesítsék a verseny változatos távjainak egyikét. Vasárnap a klasszikus, 10 km-es szám résztvevőin volt a sor, akik a futóünnep hagyományainak megfelelően az indulás előtt közös bemelegítésen hozták versenyformába az izmaikat.

Nem csak a futóélmény miatt lehetett számukra emlékezetes a nap, de a bemelegítés is rendhagyó volt, a ráhangolódást ugyanis az augusztusi atlétikai világbajnokság nagykövete, Nyári Dia vezényelte a színpadról.

„Hősként tekintek mindazokra, akik bármilyen indíttatástól vezérelve, de tesznek magukért és a mozgást választják. Az első lépéseket talán nem könnyű megtenni, de ha valaki elindul ezen az úton, a futás elképesztően sok örömteli pillanatot hoz. Mint ezt a mai napot is, ahol több ezren gyűltünk össze, hogy közösen éljük át az élményt” – mondta Dia, aki három teljesített maratonnal és számos versennyel a háta mögött természetesen a Telekom Vivicittát sem hagyhatta ki, és a félmaratonon váltóban maga is rajthoz állt – többek között Németh Balázzsal, az augusztusi atlétikai világversenyt szervező Budapest 2023 Zrt. vezérigazgatójával együtt.

A 2023-as budapesti atlétikai vb a Hősök Tere Szurkolói Klubbal és látványos kitelepüléssel volt jelen a Telekom Vivicittán. A helyszínen a vb szervezői számos aktivitással várták az érdeklődőket, akik többek között belekóstolhattak több atlétikai versenyszámba, emellett pedig mindenki, aki rajthoz állt valamelyik távon, automatikusan jogosult lett arra, hogy 50 százalékos kedvezménnyel vásároljon jegyet az atlétikai vb-re.

„2023-ban az atlétikai világbajnokság lesz a világ legnagyobb sportrendezvénye, rendkívüli élményt tartogat azoknak, akik a lelátóról kísérik figyelemmel a verseny izgalmait. Azzal a céllal hoztuk létre a szurkolói klubot, hogy a vb segítségével minél több embert ösztönözzünk a mozgásra, egészséges életmódra és a kedvezményes jegyeknek köszönhetően nézőként még többen személyesen élhessék át a vb felejthetetlen pillanatait.” – mondta Németh Balázs, a Budapest 2023 Zrt. vezérigazgatója.