Megvan a Star Academy zsűrije

Keresztes Ildikó, Pásztor Anna, Király Viktor és Vastag Csaba. Ők azok, akik augusztus 27-től a Star Academy-n keresik és oktatják a jövő sztárjait. A TV2 vadonatúj beköltözős tehetségkutatójának ítészei izgatottan várják, hogy megismerjék az Akadémiára jelentkező énekeseket, akiknek sorsáról a nézőkkel együtt döntenek majd.

Ördög Nóra és Majoros Péter „Majka” vezetésével augusztus végén kezdetét veszi a TV2 gigantikus tehetségkutató műsora. A Star Academy tehetségei nemcsak a hétvégi élő showra készülnek fel, hanem mindent megtanulhatnak arról, hogyan válhatnak profi előadóvá. Ebben az énekesek legnagyobb segítségére a műsor zsűritagjai lesznek, akik számára nem ismeretlen a tehetségkutatók világa, hiszen vagy győztes versenyzőként, vagy zsűritagként láthattuk már őket a képernyőn. A négyes kiválasztásánál fontos szempont volt, hogy a szakma és a közönség által is nagyra tartott előadóművészek legyenek, akiknek tehetsége és sikerei elvitathatatlanok.

Keresztes Ildikó nevéhez több mint 50 színházi szerep fűződik, hangja közel 100 albumon hallható, a magyar zenei élet legendás alakjaival dolgozott együtt. Kétszeres eMeRton díjas énekesnő, akit színházi alakításaiért is többször elismertek. Tornász pályafutását hagyta ott a színpadért, de a mozgás örök szerelem maradt az életében. Ildi, ha munkáról van szó, nem ismer kegyelmet, így várhatóan az egyik legszigorúbb tagja lesz a Star Academy zsűrijének.

„Biztos lesz olyan, aki egy nehéz szituációban inkább haza menne, és az egészet hagyná egy kis időre, mert arra van szüksége, hogy egyedül legyen, de itt nem tudja majd megoldani. Éppen ezért ez egy nagyon komplex feladat lesz nekik. Biztos, hogy lesznek kisebb kiborulások, de ez amekkora teher, ugyanakkora ajándék is. Amiről most még csak álmodoznak, annak tudják mindenüket szentelni és minden segítséget megkapnak hozzá” – mondta Keresztes Ildikó.

Király Viktor, a Megasztár negyedik szériájának győztese, Fonogram díjas dalszerző és énekes, akit 2014-ben az év férfi előadójának választottak. Viktor az amerikai The Voice műsorában is bizonyított Adam Levine, majd Gwen Stefani csapatában, így nála jobban senki nem tudja, mi kell ahhoz, hogy valaki sikeres legyen egy nagyszabású tehetségkutató műsorban.

„A tehetség az egy nagyon pici százalék ebben az egész történetben. Mellé kell tenni a szorgalmat, a kreativitást, és bírni kell a pofonokat ahhoz, hogy ebben a szakmában talpon maradj. Nem azt mondom, hogy pofonokat fogok osztani, de az biztos, hogy őszinte leszek” – mesélte Viktor.

Vastag Csaba az ország legtöbbet foglalkoztatott tehetségkutató győztese, 2011-ben és 2014-ben az év férfi előadójának választották. Hét toplistás sláger fűződik a nevéhez, többszörös Fonogram díjas előadó, aki színházi szerepekben is bizonyított, aki az alázatos és következetes munkában hisz.

„Én arra tudok mindenkit buzdítani és presszionálni is, hogy dolgozzon minél többet és egy másodpercig se álljon meg, se most, se pedig a műsor után. Azt ígérhetem, hogy szigorú leszek” – árulta el Csaba.

Pásztor Anna az Anna and the Barbies bevállalós, vad énekesnőjeként vált ismertté. Zenekarával 2013-ban elnyerte az év albumának járó Fonogram díjat, 2008-ban az év énekesnőjének választották. A dalszerzés és az éneklés mellett a tánc is fontos szerepet játszott Anna életében, New York-ban táncművészként végzett, így ezen a területen is a tehetségek segítségére lesz.

„Nagyon örültem, amikor megtudtam, hogy kikkel leszek egy társaságban. Ildit ezer éve ismerem, és nagyon jóban vagyunk, Viktorral pedig anno még közös dalokat is írtunk. Csaba tehetsége is vitathatatlan, és személy szerint én azt is támogatnám, hogy csinálja végig félmeztelenül a műsort” – viccelődött Anna. – „Abban szinte biztos vagyok, hogy az énekeseknek nem én leszek a legnagyobb mumusa, inkább anyáskodni fogok” – tette hozzá az énekesnő.

A Star Academy jelentősége abban rejlik, hogy azon túl, hogy tehetségeket keres a TV2, olyan felkészülési lehetőséget is kapnak a fiatalok, ami stabil alapot jelent a karrierjük elindításában. A zsűri munkáját és a fiatal tehetségek fejlődését, a hétvégi showműsorok előkészületeit a nézők is követhetik nap mint nap a beköltözős tehetségkutató összefoglalóiban, az énekesek sorsáról pedig Annával, Ildivel, Csabával és Viktorral együtt döntenek majd. A tét hatalmas, hiszen a Star Academy győztese 24 millió forintot és lemezszerződést visz haza.

Star Academy – beköltözős tehetségkutató augusztus 27-től a TV2-n!