Megtriplázta a „Süss fel nap!” program támogatását a TV2

A TV2 Csoport „Süss fel nap!” programjában elnyerhető támogatások összege 1 000 000 forintról 3 000 000 forintra nőtt! A médiavállalat egy – a tulajdonában lévő – Fehér László festmény árverésének bevételéből háromszorozta meg a tehetséggondozásra szánt összeget.
A BÁV az Őszi Művészeti Árverésének második napján, 2014. november 12-én a nap első tételeként a TV2 felkérésére és felajánlásával, jótékonysági céllal árverésre bocsátotta Fehér László „A híd árnyéka” című alkotását. A licit 800 000 forintról indult, a festmény végül 2 000 000 forintért talált új gazdára. Az aukció során befolyt összegből a TV2, a „Süss fel nap!” program eddigi egymillió forintos támogatása mellé további kettő, egyenként egy-egy millió forintos támogatást fog biztosítani.

A „Süss fel nap!” program másodszor került meghirdetésre, a CSR Best Practice díjas kezdeményezés 2014-ben a tehetséget, a tehetséggondozást helyezi középpontba és kiemelkedő képességű gyerekeket, valamint felnőtt segítőiket mutatja be. A kuratórium által legjobbnak ítélt 10 pályázót a TV2 hamarosan – november 17-től – egy-egy képernyős sztárjának közreműködésével mutatja be az Aktívban és online felületein.

A bemutatással egy időben a nézők a www.tv2.hu/sussfelnap oldalon szimpátiaszavazással támogathatják az általuk legtehetségesebbnek ítélt gyermekeket. Szavazataik a program kuratóriumának sorrendjével kerülnek összesítésre, így alakul ki a végső sorrend, melynek első három helyezettje egyenként egy-egy millió forintos támogatásban részesül.