Megszűnhet a belvárosi, József nádor téri női hajléktalanszálló

Megszűnhet a V. kerületi, József nádor téri, 64 férőhelyes női átmeneti hajléktalanszálló, ugyanis a Fővárosi Közgyűlés jövő szerdai ülésén dönthet arról, hogy felmondja az Oltalom Karitatív Egyesülettel kötött ingatlanhasználati szerződést.

    A testület elé benyújtott előterjesztés szerint augusztus 31-ével mondanák fel a 2000. január 10-én létrejött, határozatlan idejű, a hajléktalanszállóként működő helyiségcsoport használatára vonatkozó szerződést. Ezzel egyidejűleg gondoskodnának arról, hogy az átmeneti szállás lakóit a IX. kerületben, a Gyáli úti munkásszállón helyezik el.
Azt írták, több helyről is érkezett tájékoztatás az egyesület tevékenységével kapcsolatos problémákról, az átmeneti szállás lakói által okozott kellemetlenségekről, amelyek többnyire abból adódnak, hogy a hajléktalanszállás a belvárosi társasházon belül, annak második emeletén, a lépcsőházból nyílóan helyezkedik el.
Az Oltalom Egyesület elnöke aljas és penetráns lépésnek nevezte a kiköltöztetésüket. Iványi Gábor nyilatkozott a Klubrádiónak , azt mondta, ezekről a tervekről nem kapott hivatalos tájékoztatást, és ő is csak a sajtóból tudta meg, hogy a főváros felmondja az ingatlanhasználati szerződést.