Karácsony Gergely: Iványi Gábor a nemzet lelkiismerete

A főpolgármester úgy látja, hogy ma Iványi Gábor, az Oltalom Karitatív Egyesület elnöke, a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség lelkészi vezetője a magyar nemzet lelkiismerete.

https://fb.watch/bk9DaWGqxt/

     Karácsony Gergely ezt a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség intézményeinél, illetve az Oltalom Karitatív Egyesületnél tartott házkutatás miatti demonstráción mondta hétfő este Budapesten.
    Az ellenzéki politikus a VIII. kerületi Dankó utcai tüntetésen megjegyezte: a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) talán Orbán Viktor miniszterelnök “megmaradt lelkiismeretét” kereste, de nem találta meg.
    A főpolgármester szerint Iványi Gábor azért zavarja Orbán Viktort, mert egykori önmagára, az egykori demokratára emlékezteti, aki “elárult mindent, amit egykor képviselt”, s ma nem a köz érdekét képviseli, hanem a magáét.
    Április 3-a – az országgyűlési választás napja – arról is szól, hogy lesz-e még oltalom a sok szegénynek és irgalom a fideszeseknek, akiknek “számot kellene vetniük a sok bűnnel, amit a magyar társadalom ellen elkövettek” – mondta Karácsony Gergely.
    Iványi Gábor a rendezvényen ismertette a NAV házkutatásról szóló jegyzőkönyvét, amelyből kiderült, hogy az ország több pontján foglaltak le számítógépeket, dokumentumokat a testvérközösség iskoláiban, idősotthonaiban.
    “Nem tudjuk mit kerestek, de nem kétséges, hogy meg fogják találni” – mondta a lelkész, aki szerint ez “öngól.”
    Úgy fogalmazott: “Egy olyan országban szeretnénk élni, ahol nem kell többet félni”, ahol nem szenteste, éjszaka hozzák a törvényeket, “ahol nem csalnak a választásnál, ahol nem foglalják le az egész sajtót.”
    Azért van náluk adóelmaradás – mondta -, mert “2017 óta a magyar állam nem fizeti ki”, amit a strasbourgi bíróság megítélt, ami törvényesen jár, és így már mintegy 12 milliárd forinttal tartozik.
    A NAV hétfőn közölte, hogy különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás gyanújával folyó nyomozásban tartanak házkutatást az Oltalom Karitatív Egyesület Dankó utcai helyiségeiben.
    Az egyesület a honlapján tavaly február 22-én közölte, hogy több mint 246 millió forintos tartozása van a NAV felé a bérfizetések be nem fizetett járulékterhei miatt.

MTI