Megnyíltaz ősz legillatosabb gasztroeseménye

Gyönyörű napsütésben nyitotta meg kapuit pénteken a 7. Kürtőskalács Fesztivál, mely egy régi-új helyszínen, a Városligetben egész hétvégén várja az édesszájú közönséget a környezettudatos szemlélet jegyében.

„Nagyon örülünk, hogy már a Fesztivál első napján hosszú sorok várták a frissen sült kürtőskalácsokat a Városligetben, a Vajdahunyad Vára mögötti zöld területen. Idén már harmincra bővült a kürtőskalács-készítő standok száma, mindenhol más méretű, ízű és formájú erdélyi, faszénparázson sült finomságot kóstolhatnak a kilátogatók egészen vasárnap estig. Népszerű a glutén-és laktózmentes, teljesen vegán kürtőskalácsunk, az ízbombák és az idei sláger, az Édes Mackó Kürtőskalács Cukrászda mennyei ínyencsége, a gesztenyevirág” – mesél az idei Fesztivál kedvencekről András Tünde, a Kürtőskalács Fesztivál megálmodója.

Idén az előző éveknél még jelentősebb szerepet kap a környezettudatosság a Fesztiválon. A kürtőskalács-készítő standok közel fele növényi alapú, újrahasznosítható csomagolásba öltözteti a kalácsokat, így támogatva a zöld életmódváltást.

„Az esemény előtt egy rendhagyó rajzpályázatot is hirdettünk a gyermekeknek az öko-szemlélet jegyében. Nagyon sok kreatív alkotás érkezett, amik mind egy-egy újrahasznosítható uzsonnás tasakon köszönnek vissza. A pályázók a dicsőségen túl természetesen egy-egy Édes Mackó kürtőskalács ajándékutalvánnyal is gazdagodnak, melyeket a Fesztiválon vehetnek át. Bízunk benne, hogy ezzel a játékos kezdeményezéssel is közelebb tudjuk hozni a legkisebbekhez is a környezettudatos életmódot” – teszi hozzá Tünde.

„A Kürtőskalács Fesztiválon az idei évben is sok extrával készülünk, hogy még személyesebbé tegyük a velünk töltött időt. Aki szeretné elsajátítani a kürtőskalács készítés csínját-bínját annak érdemes meglátogatnia a „Csináld magad!” sátrat, és idén több helyen kialakítottuk a „Rendelj és Pihenj” szolgáltatásunkat is a kényelem érdekében. Így a sorban állás helyett el lehet ütni az időt a gyermekekkel például a Relax Szigeten és amikor elkészül a kürtőskalács SMS-ben értesítünk mindenkit” – zárja Bálint Gáspár, a Vitéz Kürtős ügyvezetője.

Szombaton és vasárnap is érdemes lesz ellátogatni a Városligetbe ugyanis változatos családi-és gyermekprogramok, Kürtipédia Kvízjáték, táncbemutatók, bűvész show, este pedig nagyszerű zenekarok szórakoztatják a kürtőskalács kedvelőket. Szombat este Király L. Norbi és Péter Szabó Szilvi, vasárnap a Tárkány Művek és a Wedding Boys and Flóra viszi táncba a közönséget.