Megjelent a Farkasok Völgye

PMobilMegjelent a Farkasok Völgye – Kárpát Medence című lemez a P. Mobil-tól! A Hallgass Hazait műsorában Schuster Lóránt zenekarvezető beszél a kiadványról: “12 vadonatúj szerzemény, és 5 bónusz felvétel van a lemezen, úgyhogy majdnem lecsorog a cd-ről – alig fért rá. Ez egy speciális anyag, ami egy 84 oldalas különszámmal kapható – ami a zenekarról, a jelenről, a jövőről, és a múltról szól.”

Az idén 45 éve működő formáció, a Perpetuum Mobile=Örökmozgó tagjai közül már öten az égi zenekarban játszanak – mondja a zenekarvezető, ezért is volt fontos új anyagot készíteni. “Persze jól játssza el a zenekar a régi számokat is, de igazából akkor válik P. Mobillá ez a csapat, ez a felállás, ez a közösség, ha megteremti a saját maga zenéjét – ezért volt fontos, hogy ez a 12 új szám elkészüljön.”

Kelemen László a Dope Calypso zenekarból a saját zenéjükről: “Szerintem az elvetemült jelző illik rá – kicsit őrült, nyersnek is mondható -, de ezt szeretjük csinálni.” A garázspunk zenekar tagjaira jellemző a lázadás is.

“Tudatos döntés volt, amikor hárman lementünk próbálni, hogy szeretnénk minél egyszerűbbre venni az egész zenekart. Ki is mondtuk a legelején, hogy egy valamit nem szeretnénk: Megfejteni, és minden áron bonyolítani a dolgokat, hanem ami belőlünk jön, és szeretjük játszani, akkor az marad. Nem szeretnénk hangról hangra mindent megfejteni…”

Reális terv lehet a zenekar életében, hogy minden évben új lemezzel jelentkeznek. Kelemen László szerint érzékelhető egy pozitívabb irányba való elmozdulás is. Lehet, hogy egyre vidámabbak lesznek a dalok? “Az első lemezünk úgy született, hogy egy rossz érzésű elválás volt a Kollaps zenekar végén – ott mindenkiben benne volt szerintem egy kicsit a fájdalom, és tulajdonképpen valamilyen szomorúság is… A második lemezre szánt dalok – ahogy most elkezdtük írni, persze nyilván válogatni fogunk, hogy mi az ami majd rákerül a lemezre -, szerintem abból táplálkoznak, hogy: 1 év alatt felvettünk egy lemezt, ki is adtuk, forgattunk egy klipet, az emberek kezdenek megismerni minket, játszottunk az A38-on, játszottunk egy olasz zenekar előtt, szóval csupa olyan pozitív dolog történt velünk, amit szerintem vissza kell forgatni a zenébe, visszaadni, és megköszönni az embereknek.”