P.Mobil 50 koncert a Dunán

Rocktörténelmi pillanatot örökített meg a Duna: a műfaj himnuszai elevenednek meg a P. Mobil jubileumi koncertjén. A legendás zenekar fennállásának 50. évfordulóján teltházas életműkoncertet adott tavasszal. A közmédia csatornájával a világ magyarsága együtt nosztalgiázhat július 21-én 21:45-től.

Budapest, 2023. május 1.
A P. Mobil együttes játszik a zenekar 50 éves fennállását ünneplõ koncerten a Papp László Budapest Sportarénában 2023. április 30-án. A Piramis együttes vendégzenekarként játszott a P. Mobil koncertje elõtt.
MTI/Lakatos Péter

Rocklegendákkal készül péntek estére a Duna. A P.Mobil nagyszabású, jubileumi Aréna koncertjének felvételét 21:45-től láthatják a nézők, de a rock rajongói már 20:50-től a Nyári emlékek – Hogy volt?! különkiadás vendégével, Nagy Feróval és slágereivel hangolódhatnak.

Budapest, 2023. május 1.
Schuster Lóránt (b) énekel, mellette Baranyi László énekes-gitáros a P. Mobil együttes 50 éves fennállását ünneplõ koncerten a Papp László Budapest Sportarénában 2023. április 30-án. A Piramis együttes vendégzenekarként játszott a P. Mobil koncertje elõtt.
MTI/Lakatos Péter

A hardrock hazai meghonosítójának számító P.Mobil áprilisi koncertjén tízezer ember zengte a rockzenei klasszikusokat, a többi mellett a Rocktóbert, a Honfoglalást, a Kétforintos dalt, valamint az év zenekara, az Ismerős Arcok dalának, a Nélkülednek a feldolgozását. Az „Örökmozgóként” elhíresült együttes ünnepi repertoárjába az új szerzeményekből is válogatott. Az este hangulatát vendégművészek – Tunyogi Bernadett színész, énekes és Závodi János, a Piramis gitárosa – fellépése fokozta. A zenekar néhai énekesének, Tunyogi Péternek lánya már kisgyermekkorától része az együttes hétköznapjainak, a közös zenéléssel életben tartják édesapja emlékét. A koncert záró dala, a Ha újra kezdeném a 15 éve elhunyt zenész előadásában csendült fel, a stadionban ezrek énekelték egy emberként az emlékére. Az 1973 óta aktív P.Mobil dalai generációkat kötnek össze. A magyar könnyűzenei élet meghatározó együttese a fél évszázados alkotómunka után már a következő 50 évre készül.

A Duna nézőinek péntek este egy megismételhetetlen élményben lehet részük. A csatorna a hazai könnyűzene kiválóságainak koncertfelvételeivel a szórakoztatás mellett nagy hangsúlyt fektet a kulturális örökségük megőrzésére és továbbadására.

P.Mobil 50 koncert – július 21-én 21:45-kor a Dunán.