Marenec Fruzsi találkozott a húsvéti nyuszival!- Régi családi képek között kutattak a SportKlub képernyősei

Húsvét közeledtével kinyitották családi albumukat a SportKlub műsorvezetői és előkeresték legkedvesebb gyerekkori képüket az ünnepről. Szabados Ági elmesélte: gyerekkorában a locsolók többször is „megfürdették”, Marenec Fruzsi pedig a húsvéti nyuszival is találkozott. Világi Péterrel azonban előfordult, hogy aktuális barátnőjének kellett emlékeztetnie a locsolásra.

 

A SportKlub sztárjainak a hétköznapokon a sport tölti ki minden percét, húsvétkor azonban ők is családjukkal töltik az időt. Szabados Ágiéknál igazi hagyománya van az ünnepi készülődésnek, minden évben kidíszítik otthonukat és a locsolókat is nagy örömmel várják. A műsorvezető olyan képet talált a családi ereklyék között, amelyen éppen a nyuszi érkezését várja.

„A húsvéti locsolkodásnak nálunk Kiskunhalason nagyon nagy hagyománya van, még tavaly ismeglocsoltak. Kiskoromban a család férfi tagjai látogattak meg minket, aztán pedig az osztálytársaim is eljöttek. Emlékszem, volt olyan, hogy egy délelőtt alatt többször át kellett öltöznöm, mert a fiúk több liter szódával gondoskodtak róla, hogy el ne hervadjak” – mesélte nevetve Ági.

Locsolókban Marenec Fruzsi sem szenvedett hiányt, de a műsorvezető a húsvéti nyuszival is találkozott. Ezt szülei szerencsére fotóval is megörökítették, a képet Fruzsi nagy becsben tartja.

„Nálunk a húsvét egyet jelentett azzal, hogy körbejártuk az egész családot. Meglátogattuk természetesen a nagymamamámat és a nagypapámat is, akik mind a ketten falun élnek. A mami sok-sok állatot tartott, amiket én mindig meg akartam simogatni, ennek anyukám nem annyira örült. Néha nyulak is voltak náluk, így fordulhatott elő, hogy a húsvéti nyuszival is találkozhattam” – nosztalgiázott Fruzsi.

A húsvét hétfői hagyományt nem mindenki tartja, Világi Péter csak gyermekkorában járt locsolkodni, ünneplő ruhában, amelyről édesanyja fotót is készített.

„Gyerekként mindig lelkesen vártuk az öcsémmel a húsvét hétfőt, csoki tojások, esetleg egy kis plusz zsebpénz reményében. Apukámmal és a tesómmal a család összes hölgy tagját meglátogattuk, sőt olyan nagy sikerünk volt, hogy néha még a rokonok szomszédjait is meglocsoltuk. Aztán amikor felnőttem, már nem tartottam a hagyományt, előfordult, hogy az aktuális barátnőmnek kellett szólnia, legyek kedves meglocsolni őt és az édesanyját” – emlékezett vissza a SportKlub híradósa, aki természetesen az ünnepben a sonkát és a főtt tojást kedveli a legjobban, ezért idén is hazalátogat édesanyjához Miskolcra.