Már pénteken indul a strandszezon a hazai fürdőkben

Hétvégén  a főváros és az ország több pontján megnyitják strandjaikat a fürdők.  Tekintettel a hirtelen jött nyárra és a szikrázó napsütésre, a tavalyihoz  hasonlóan hatalmas érdeklődésre lehet számítani az első igazi nyári hétvégén. A  téli felújítási munkálatoknak köszönhetően idén még több és még színvonalasabb  szolgáltatással várják a fürdőzőket országszerte.

Hétvégén  elsőként a fővárosban nyílnak meg a külső parkok és medencék, az érdeklődőket az  újpesti Aquaworld Élményfürdő, a Dagály és a Palatinus Strandfürdő várja. Hosszú  nyitvatartási idő, színes gyermek és felnőtt programok várják a kicsiket és  nagyokat egyaránt, míg szombat este az újpesti vízibirodalomban éjszakába nyúló  fürdőesten köszöntik az első forró „nyári” hétvégét. A fővárosi fürdők mellett  az ország többi térségében található gyógy- és élményfürdők szabadtéri medencéit  is birtokba vehetik a fürdőzők. A fürdők közül az alföldi fürdők bíznak a  legjobban a hétvégi melegben, Szeged, Gyula, Mórahalom, Tiszakécske, Cserkeszölő és a régió többi fürdőlétesítménye nyitja meg szabadtéri területeit vendégei  részére.

„Külön  jó hír a fürdőzőknek, hogy a fürdőkben a  belépőjegyeket és a vendéglátás fogyasztásukat SZÉP kártyával is ki tudják  fizetni, így az elmúlt évekből a kártyájukon maradt összegeket fel tudják  használni. A fürdőknek nagy szükségük van a vendégekre és a jó időre, mivel a  szokatlanul hosszú tél az idei évkezdetet forgalmukban 15%-al vetette vissza,  mely csak a forró nyári strandidővel hozható vissza. Az elmúlt évben a Magyar  Fürdőszövetség felmérése alapján, melybe 50 fürdő szolgáltatott adatot, 14,1  millió látogató fordult meg a vizsgált fürdőkben, melynek 45%-a koncentrálódott  a nyári strandszezon 4 hónapjára. A fürdők az idei strandszezonban 3%-os  növekedést várnak és terveik szerint elérik a 6,5 millió összesített látogatót,  melynek várható bevétele meg fogja haladni a 15 milliárd forintot. Az elmúlt  évben a SZÉP Kártya forgalma 1,7 Mrd Ft volt a felmérésben részt vett fürdőkben,  melynek 20%-os növekedését várják a SZÉP Kártya használatának bővülésével.” mondta Juhász Szabolcs a Magyar Fürdőszövetség főtitkára

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*