Már darabokban Kiss Norbi kamionja

A versenyautók tegnap reggel sikeresen hazaérkeztek Oroszországból. Az OXXO Energy Truck Race Team csapata a hosszú utazás fáradalmaira fittyet hányva azonnal megkezdte Norbi autójának szétszerelését, hogy minél előbb elkezdődhessen a szükséges alkatrészek beszerzése.

– Az előzetes helyszíni felméréshez képest nagy negatív meglepetés nem ért minket – meséli Bakó Csaba versenymérnök -. Az eddigiek alapján elhajlott a hátsó híd, ami helyett újat kell vásárolnunk. Ilyenkor egy teljesen “meztelen” hídtestet kapunk, azaz a rugólevelet, a féknyereg tartót, a lengéscsillapító bekötését, tehát minden apróságot magunknak kell felszerelnünk, mivel ezek teljesen eltérnek a gyárilag használtaktól. Eltörtek a hátsó rugók is, ezeket is cseréljük. Az alvázon található rugótartók is olyan mértékben deformálódtak, hogy egyszerűbb – és biztonságosabb – helyettük újat gyártatnunk.

 

– Ugyanígy elővigyázatosságból a hátsó féknyergeket is cseréljük, mert a jobb oldali elég nagy ütést kapott. A féltengelyek szintén cserére szorulnak. Az alváz is deformálódott, szerencsére javítható mértékben, így azt helyreállítva megkezdődhet az összeszerelés. Az üzemanyagtank, bár nem lyukadt ki, látható rajta egy kisebb horpadás, így azt is megfoltozzuk. A váltó, a differenciálmű és az alváz egészének átvizsgálása még hátra van, reméljük, ezeknél nem találunk komoly meghibásodást.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*