Magyarország a nélkülöző gyerekek és nyomorgó családok otthona

A mai lakhatási világnaptól függetlenül is minden nap el kell mondani: Magyarország a nélkülöző gyerekek és nyomorgó családok otthona, hiszen több százezer család borzasztó lakáskörülmények között, minden harmadik gyerek pedig súlyos nélkülözésben él.

Az a több mint hárommillió ember, akinek már havi 65 ezer forintja sincs, pontosan tudja, mi áll a kormányzati sikerpropaganda mögött: jó sok köteg haveri hirdetőcégnek kifizetett közpénz, és még több hazugság.

Ennek a több mint hárommillió embernek nincs szüksége hivatalos statisztikára ahhoz, hogy tudja: pestisként terjed a szegénység. Ugyanakkor a szegénységi adatok közlésének pénzhiánnyal magyarázott megtagadása a kormányzat legcinikusabb hazugsága.

De hiába titkolja a kormány a szegénységi adatokat a választások előtt. Anélkül is tudjuk, hogy Magyarország egyre inkább a nélkülöző gyermekek és nyomorgó családok otthona, hogy a szegénység és a lecsúszás ma Magyarországon már csak a fideszes politikusokat és oligarcháikat nem fenyegeti.-írta szerkesztőségünknek megküldött közleményében Bangóné Borbély Ildikó,  országgyűlési képviselő.