Magyar Mozgókép Díj 2024

Ebben az évben is Veszprémben, Balatonfüreden és Balatonalmádiban tartják a Magyar Mozgókép Fesztivált, amelynek részeként kerül sor a Magyar Mozgókép Díjak átadására. A szervezők nyolc kategóriában (játékfilm, tévéfilm, egész estés dokumentumfilm, rövid dokumentumfilm, kisjátékfilm, egész estés animáció, rövid animáció és tévésorozat) várják a nevezéseket.

A Magyar Mozgókép Díjakra azok az alkotások nevezhetőek, amelyek 2023. március 1. és 2024. február 28. között – a kategória sajátosságainak megfelelően – moziforgalmazásba, televíziós sugárzásba vagy streaming szolgáltató által vetítésre kerültek vagy nemzetközi filmfesztiválon versenyben vagy meghívott alkotásként szerepeltek vagy bemutatójukat az ez évi Magyar Mozgókép Fesztiválra tervezik.

A nevezést a filmalkotás producere vagy rendezője nyújthatja be. Egy alkotó több filmet is nevezhet, de minden nevezendő filmalkotást külön nevezési lapon kell regisztrálni. Minden olyan magyar mozgóképes alkotással részt lehet venni, amely állami támogatásból vagy független produkcióként jött létre, megfelel a kiírás feltételeinek és korábban nem nevezték a Magyar Mozgókép Díjakra.

A nevezési határidő 2024. február 28. éjfél. Információk a versenyinfo@magyarfilmakademia.hu email címen kérhetők.

H. G. M.