Madártávlatból csodálták meg Budapestet a Red Bull Air Race pilótái

Besenyei Péter magyar műrepülő versenyző, repülőoktató, berepülőpilóta Fotó: Dóka Attila

Besenyei Péter magyar műrepülő versenyző, repülőoktató, berepülőpilóta
Fotó: Dóka Attila

Sétarepüléssel melegített be a hétvégi, budapesti futamra a cseh Martin Sonka és a francia Nicolas Ivanoff. A két kiváló pilóta a Duna felett repülve gyönyörködött a magyar főváros festői szépségében. A rajongók pénteken személyesen is találkozhatnak a Red Bull Air Race versenyzőivel és a sorozat keresztapjával, Besenyei Péterrel, ugyanis autogramosztás lesz a budaörsi repülőtéren.

 

Aki tegnap a belvárosban sétált, láthatta, ahogy a Red Bull Air Race két pilótája átrepült a Dunán épülő versenypálya felett. A duó olyan UNESCO világörökségi helyszíneket csodálhatott meg madártávlatból, mint a parlament lenyűgöző 19. századi épülete, a történelmi Várnegyed és a gyönyörű Margitsziget.

Budapest Európa egyik legszebb fővárosaként kiváló helyszínül szolgál a Red Bull Air Race hetvenedik versenyének a július 16-17-i hétvégén. A közönségkedvenc város minden évben érdeklődők hatalmas tömegét vonzza a folyó mindkét partjára, és a pilóták között is nagy népszerűségnek örvend, mióta 2004-ben az első versenyrepülő átsuhant a Lánchíd alatt.

 

A Red Bull Air Race rajongói látványos küzdelem szemtanúi lehetnek a verseny hétvégéjén. A világranglistán jelenleg harmadik helyen álló Ivanoffnak, és a tőle csupán 5 ponttal lemaradó hetedik helyezett Sonkának tökéletes repülést kell bemutatniuk, ha utol akarják érni a második helyezettet, az amerikai Kirby Chamblisst, valamint a dobogó legfelső fokát elfoglaló német Matthias Dolderert. A verseny alakulásába még beleszólhat a 2015-ös budapesti győztes, Hannes Arch, valamint a japán Joshide Muroja, aki hazai pályán élete első futamgyőzelmét ünnepelhette a Red Bull Air Race előző állomásán, Csibában. A versenyt a nemrég visszavonult magyar műrepülő legenda, Besenyei Péter is élőben követi a gyönyörű Duna partjáról.

 

A rajongók pénteken személyesen is találkozhatnak kedvenceikkel, ugyanis a pilóták, köztük a magyar világbajnok, Besenyei Péter autogramot osztanak majd a budaörsi reptéren 17:00-tól.