Madár mindenkit motivál

Erdei Zsolt (33-1-0, 18 KO/TKO), azaz Madár nemrég jelentette be, hogy folytatja profi ökölvívó karrierjét, méghozzá a Ferobox Event csapatában, és március 8-án magyar közönség előtt, Kecskeméten lép szorítóba Európa-bajnoki címmérkőzésen. A bejelentésnek természetesen nem csak a bokszrajongók, hanem a „kollégák” is nagyon örültek. Közülük Bedák Zsoltot (19-1-0, 7 KO/TKO) és Kelemen Balázst (18-0-0, 12 KO/TKO) kértük meg arra, fejtse ki véleményét a hírrel kapcsolatban. Ők egyébként szintén kötelek közé lépnek a nőnapi bokszgálán.

Bedáknak nem ismeretlen dolog egy csapatot alkotni Madárral, hiszen már Hamburgban, az Universumnál is együtt készültek. „Madár már eddig is nagyon sokat segített nekem, hiszen a tavaly márciusi, Gracsev elleni mérkőzése óta együtt készülünk. Nagyon jó érzés, hogy ismét egy csapatban bokszolhatok vele, ráadásul ugyanazon a gálán, egymás után léphetünk ringbe. Erre egyébként egyszer Németországban is volt példa, előtte bokszolhattam, teltház előtt, hihetetlen érzés volt, valami hasonlóra számítok most is. Emellett természetesen annak is örülök, hogy úgy döntött: újra ringbe száll.”

„Nagyon örülök neki, hogy Félixéknek sikerült összehozniuk” – vette át a szót Kelemen. „Hatalmas megtiszteltetés számomra, hogy egy ilyen nagyság előmérkőzésén léphetek szorítóba. Madár szerintem minden bokszoló számára példakép, hiszen elképesztő dolgokat ért el pályafutása során. Egyszerűen mindent elért a profik között, amit csak lehet. Ráadásul nemcsak egy, hanem két súlycsoportban jutott fel a csúcsra. Minden elismerésem az övé, nagyon tisztelem őt.”

A nagyközépsúly magyar bajnoka biztos benne, hogy Madár nagyon pozitív hatással lesz rá. „Pont azon gondolkodtam az előbb, hogy ha ő a csapattársam, akkor még jobban, még keményebben fogok edzeni, hiszen még több figyelem szegül majd ezekre a gálákra mind a média, mind a szurkolók részéről. Ez jó dolog, mert óriási húzóerő lesz számomra – nem mintha eddig bármi gondom lett volna a motivációmmal.”

Bedák egyébként csapattársként is ugyanúgy folytatja a közös felkészülést minden idők legeredményesebb profi magyar ökölvívójával. „Ez nem változik, ugyanúgy ő készít inkább engem, mint én őt, mert húz, hajt, hogy csináljam, csináljam, csináljam. A különbség az, hogy most velem együtt csinálja, és ha lemaradok, akkor leszúr, hogy ne tartsam vissza. Ilyenkor összeszedem magam és hajtok tovább, ami nagyon jó hatással van rám. A sarokban most sajnos nem lesz ott a meccsem alatt, de örülök neki, hogy ez azért lesz így, mert ő is bokszol.”

Persze Kelemen is kihasználná az alkalmat, hogy egy igazi legendával készülhessen a következő meccseire. „Gondoltam rá rögtön, hogy jó lenne kihasználni a lehetőséget és sparringolni Madárral, mert hasonló súlyban vagyunk. Remélem, sikerül majd összehozni a felkészülés során. Mindenképpen hasznomra válna a dolog.”

Bedáktól megkérdeztük, hogy szerinte valóban Madár búcsúmeccse lesz-e a kecskeméti fellépés. „Remélem, hogy nem és folytatni fogja. Még mindig elképesztően motivált és erős, bőven maradt benne eredmény.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*