Macik utaznak a vonaton

A Tokaji  Szüreti Fesztiválra tartó Hegyalja Expressz 2013. október 5-én Utazó Mackó Kiállítással is várja az érdeklődőket. Az egyedülálló kiállítást Tokaj állomáson is megtekinthetik.

A MÁV Nosztalgia Kft. és Macimúzeum közös szervezésében az Utazó Mackó Kiállításon a játék mackók varázslatos mesevilága elevenedik meg. A  Macimúzeum csapata ízelítőt ad abból a hatalmas magángyűjteményből, amelyet a rákóczifalvai születésű Balázs Antal és családja néhány évvel ezelőtt alapozott meg. A macik száma mára már elérte az 1700 darabot, számuk évről-évre gyarapodik.
Az Élményvonaton megközelítően 200 maci láthatnak Budapest-Tokaj között utazók, valamint Tokaj állomáson  12.00 órától 18.00 óráig fogadják az érdeklődőket!
Jegyek 300 Ft/fő áron válthatók.  A jegyár minden esetben tartalmazza a kiállítás megtekintését és egy maci menüt (málnaszörp és macis harapnivalók ) a gyerekeknek a büfé kocsiban.

Az UNESCO világörökség részét képező világhírű tokaji borvidék rangos eseményén a legkiválóbb Tokaj-hegyaljai borászatok  boraival, és a borkészítés hagyományaival  ismerkedhetnek meg a látogatók. Idén is számos színes program várja a Tokaj-hegyaljai Szüreti Napok nézőközönségét. A főutcán zajló  felvonuláson részt vesznek a Tokaji Történelmi Borvidék  települései. A tokaji borászatoknál kiváló borok várják a vendégeket, és a kiegészítő programok során a résztvevők személyesen is beszélgethetnek a borászokkal, megismerhetik borkészítési filozófiájukat.
A Hegyalja Expressz a Budapest Nyugati pályaudvarról 8.45-kor indul, melynek Orfeum zene kocsiján ezúttal Szüreti Bál várja a  vendégeket a hazaútban.
Az Élményvonatos utazásra részvételi felnőtt jegyek standard osztályon 5.490 Ft/fő-től, gyermekeknek (4-14 éves korig):  3.490 Ft/fő-től válthatók.
A kerékpáros túrázókra is gondolnak, akik a VELO Veled! kerékpárszállító kocsiban helyezhetik el járműveiket.  A vonaton a kerékpárszállítás ingyenes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*