Ma rendezik meg a Pozsonyi Piknik kulturális fesztivált Budapesten

Vasárnap rendezik meg a Pozsonyi Pikniket Budapesten; az egész napos XIII. kerületi kulturális fesztiválon három színpadon változatos zenei, színházi és irodalmi programokkal várják a látogatókat.

    Az idén nyolcadik alkalommal rendezik meg Budapest Újlipótváros polgárai és kisüzletei a Pozsonyi Pikniket, Budapest talán legnagyobb, hangsúlyozottan civil kulturális összejövetelét. A rendező a környék lakóit, barátait és üzleteit tömörítő Pozsonyi Piknik Egyesület – olvasható a szervezők MTI-hez eljuttatott közleményében.
    Mint írják, az immáron tízezreket vonzó újlipótvárosi kulturális találkozó a XIII. kerületi Újpesti rakparton, a Jászai Mari tér és a Szent István Park között, több mint 100 neves előadóval – színházak, opera- és musicalénekesek, humoristák, írók részvételével -, a keresztutcákban tematikus programokkal várja az érdeklődőket.
    Három színpadon – a Jászai Mari téren a Rakpart színpadon, a Radnóti Miklós utcában a Radnóti színpadon, a Szent István parkban pedig a gyerekutca színpadán – és mintegy 300 standon 10 és 20 óra között várják programokkal a látogatókat.
    Ismét színház utcává alakul egy egész napra a Radnóti Miklós utca, gyerekutca lesz Szent István park oldala, míg a Katona József utca  a gasztronómia szinte teljes palettáját kínálja az idei, nyolcadik Pozsonyi Pikniken.
    A Pozsonyi úton és mellékutcáiban az irodalmi programok mellett a klasszikus zenétől a folkon át a rock and rollig sokféle műfaj megjelenik. Budapest számos színházi társulata és kiadója játszik, illetve kiállít a fesztiválon.
    A programban szerepel közönségtalálkozó színészekkel, muzsikusokkal, dedikálás neves kortárs írókkal, tánc, civil szervezetek bemutatkozása, televíziós és rádiós személyiségek, szerkesztőségek megjelenése. Az ATV szeptember 4-én délután élő adással is jelentkezik idén a Pozsonyi Pikniken felállított ideiglenes mini-stúdiójából.
    A fesztiválon fellép többek között Hernádi Judit, Fullajtár Andrea, Csányi Sándor, Lukács Sándor, Röhrig Géza, Závada Pál a résztvevők között van, a Vígszínház, a Pesti Magyar Színház, a Budapesti Operettszínház, a Turay Ida Színház, a Spinoza Színház, az Örkény Színház, a Karinthy Színház, a Maladype Színház, az RS9 Színház, a Játékszín, a József Attila Színház, a Thália Színház, a Dumaszínház, a Vidám Színpad és az Orlai Produkció, továbbá a Zeneakadémia növendékeit is láthatja a közönség.
    Az évente egyre bővülő kulturális esemény célja, hogy minden korosztálynak igényes kikapcsolódást, kulturális élményt nyújtson – civil kulturális fesztiválként – ingyenesen. A rendezvény egyik ötletgazdája az író és lokálpatrióta, Bächer Iván volt.

Forrás:MTI