Ma kezdődnek az Orosz Filmnapok a Puskin Moziban

2013. április 25-28 között kerülnek megrendezésre az Orosz Filmnapok a Puskin moziban. Nyolc játékfilm és egy animációs válogatás várja a kortárs orosz filmművészet iránt érdeklődőket.

kodben_folap

2013.04.25- én csütörtökön 20:00 órakor a KÖDBEN című német-orosz háborús filmdrámával kezdődnek az idei Orosz Filmnapok a Puskin Moziban, a Metropolis teremben

Rendező: Szergej Loznyica, Forgatókönyvíró: Szergej Loznyica, Vaszilij BikovOperatőr: Oleg Muţu, Producer: Heino Deckert, Vágó: Danielius Kokanauskis

Szereplők: Vlagyimir Szvirszkij, Vladiszlav Abasin,Szergej Koleszov, Nyikita Peremotovsz

2012 Cannes-i Filmfesztivál: FIPRESCI-díj

Rövid ismertető: A Szovjetunió nyugati határvidéke, 1942-ben: a német megszállás alatt álló területen a helyi partizánok brutális ellenállást folytatnak.

Kisiklatnak egy vonatot nem messze a falutól, ahol Szusenya él a családjával. A vétlen Szusenyát a németek a szabotőrökkel együtt elfogják, de a felelős tiszt úgy dönt, hogy nem végzi ki őt a többiekkel együtt, inkább szabadon engedi. Szusenyát emiatt árulónak bélyegzik a helyiek, és a partizánok közül Burov és Vojtyik a keresésére indulnak, hogy bosszút álljanak rajta. A sűrű erdő mélyén azonban a barátság vagy az ellenségeskedés nem számít már, de az árulás és a hősiesség közötti határ is eltűnik.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*