Luigi osztrák bajnok lett Fuglauban

Most hétvégén itthon, a Kakucs Ringen áll rajthoz Luigi
Hétvégén CEZ (Közép-Európa Zóna Kupa), cseh- és osztrák bajnoki futamot rendeztek Fuglauban, ahol Luigi Super1600-os kategóriában állt rajthoz egy Skoda Fabia MK2 volánja mögött.
Luigi az egész verseny alatt magabiztos autózással hozta sorban a győzelmeket, megnyerte az edzéseket, előfutamokat, és a döntőben sem talált legyőzőre, sőt, igazából a nyomába sem értek ellenfelei:
– Jól működött az autó, nagyon élveztem a versenyt – meséli Luigi -, a tempóm végig egyenletes volt, ez a döntőre is kitartott, amit körülbelül 10 másodperces előnnyel nyertem meg. Ezzel a győzelemmel már az utolsó verseny előtt megszereztem az osztrák bajnoki címet, és vezetem a CEZ és a cseh bajnokságot is.
Bár fontos győzelmet aratott Luigi, ezeket a versenyeket és bajnokságokat felkészülésnek szánja a világbajnoki futamokra, melyeken idén még rajthoz fog állni:
– Most hétvégén itthon fogok versenyezni, a Kakucs Ringen lesz CEZ és magyar bajnoki forduló, ahol megszerezhetem szintén egy futammal a vége előtt a CEZ bajnoki címet is. Ez után Sosnová következik, ahol Rallycross Challenge Europe futamot rendeznek, de ez lesz a befejező versenye a CEZ, a cseh- és osztrák bajnokságnak is. Mindezek után pedig ismét világbajnoki futamokon állok rajthoz, a Rallycros Világbajnokság németországi és olaszországi versenyein, Super1600-ban, amit nagyon várok már, erre készülünk folyamatosan.