Liberálisok: a javaslat szembemegy a józan ésszel

A Magyar Liberális Párt (MLP) szerint a 12-18 közötti fiatalokat, a választott politikusokat és az újságírókat érintő drogteszt felvetése szembemegy a józan ésszel és az emberi méltóság elvével.

    Fodor Gábor, az MLP elnöke, független országgyűlési képviselő hétfői sajtótájékoztatóján “igazi orwelli elképzelésként” jellemezte a fideszes javaslatot, hozzátéve: ilyeneket “Észak-Koreában kellene benyújtani, nem egy civilizált, a nyugati értékrendhez tartozó országban”.
    A politikus ennek gondolatát is visszautasította, mondván, a felvetés prevenció helyett kriminalizálni akar egyes társadalmi csoportokat. A megvalósítás a becslések szerint 50 milliárd forintot venne igénybe és 90 évig tartana – jegyezte meg.
    Az MLP elnöke tiltakozásra kérte a demokratikus értékrendet valló pártokat, s azt mondta: ha kell, polgári engedetlenségi mozgalmat szervez a javaslat ellen.
    Fodor Gábort kérdezték a Liberálisok néhány alapító tagjának kilépéséről és arról, hogy sajtóhírek szerint a Fidesz finanszírozhatta az MLP őszi kampányát. Utóbbit visszautasította és leszögezte: jogilag is fellép a valótlan állításokkal szemben. A kilépéseket a párt növekedésének természetes jelenségeként értékelte.

Forrás:MTI