Lezárult a nagyszabású 2013-as Carrera Magyar Bajnokság

Darázsi Zsolt és Őri Péter játékautóval edzett Afrikára

Profik küzdöttek a profik ellen Magyarország legnagyobb és legnívósabb távvezérlésű autós versenyén. A hétvégén zárult az idén ötven esztendős Carrera nagyszabású, jubileumi bajnoksága, ahol a harminckét döntős mellett a hazai autósport két kiemelkedő tagja, Darázsi Zsolt és Őri Péter is próbára tette tudását a húsz négyzetméteres digitális pályán. Az Opel Dakar Team tagjai alulmaradtak a slot car bajnokokkal szemben, de bizakodva készülnek a december végén rajtoló Africa Eco Race-re.

 

Véget ért a magyarországi viszonylatban kuriózumnak számító, több mint kétszáz elemből felépülő, a Hungaroring ívét követő slot car pályán a 2013-as Carrera Magyar Bajnokság. A látványos előzésekkel tarkított versenyen harmincketten – köztük öt hölgy – harcoltak junior és senior kategóriában a magyar bajnoki címért.

 

A műfaj szerelmeseinek igazi szentélynek számító, közel kétszáz négyzetméteres játszótéren rendezett évadzáró bajnokságon a magyar autósport két kiválósága is tiszteletét tette. Darázsi Zsolt és Őri Péter a nemsokára rajtoló Africa Eco Race előtt még utoljára tette próbára összpontosító képességét, amelyre nagy szükségük lesz a Dakar legendás útvonalán haladó megmérettetésen.

 

„A legfontosabb, hogy szeretnénk végig érni a közel hatezer kilométeres versenyen. Egyébként az első háromban tervezünk zárni, bár tudjuk, a technikai sportoknál minden lehetséges. De reménykedünk, és igyekszünk a legtöbbet kihozni magunkból, ahogy tettük ezt most is, pedig először játszottunk ilyen slot car pályán. Noha alulmaradtunk a korábbi bajnokokkal szemben, nagyon élveztük a játékot, mert nagy odafigyelést, összpontosítást igényel” – mondta mosolyogva Darázsi Zsolt, az Opel Dakar Team kamionpilótája, aki a csapat autós párosa, azaz Szalay Balázs és Bunkoczi László mellett Őri Péterrel és Kecskés Istvánnal rajtol december 29-én a franciaországi Saint Cyprienben.

 

A győztesek exkluzív születésnapi Porsche szettekkel gazdagodtak annak apropóján, hogy a Porsche 911 is éppen ötvenedik évfordulóját ünnepli a világ legismertebb játékautó márkájához hasonlóan.

 

 

Versenyeredmények:

Junior kategória

1. Rékasi László

2. Popovics Ádám

3. Ferenczi Nimród

Senior kategóra

1. Tóth Antal

2. Bereczki Tamás

3. Palotás Péter

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*