Latinos lendülettel a győzelemért

A quadosok világbajnoki címvédője, a spanyol Jose Luis Espinosa, valamint Brazília terep-rally bajnoka, Marcos Moraes, Du Sachs páros is rajthoz áll a hétvégén rendezendő HunGarian Baja Világkupa futamon

További klasszisokkal bővült az eddig is számos világsztárt felvonultató jubileumi, tizedik alkalommal megrendezendő HunGarian Baja Világkupa futama. Bejelentette indulását a quadosok világbajnoki címvédője, a spanyol Jose Luis Espinosa, illetve az aktuális brazil bajnok terep-rally kettős, Marcos Moraes és Du Sachs. Hogy mi a közös a nevezésen kívül a latinos temperamentummal megáldott versenyzőkben? Mindkét fél a győzelemre hajt saját szakágában.

Még két nap, és Pápán kezdetét veszi az FIA és a FIM égisze alatt a tizedik HunGarian Baja Terep-rally Világkupa verseny, amely egyben az UEM által szervezett motoros Európa-bajnoki futam, valamint a legjobb magyar terep-rallysok háromszoros szorzójú hazai bajnoki fordulóját az MNASZ égisze alatt. Az indulók névsora eddig is méltó volt a jubileumi viadalhoz, ám újabb világsztárokkal bővült a mezőny.

Rajthoz áll a quadosok Világkupa versenyén a jelenlegi világbajnok, a spanyol Jose Luis Espinosa, aki a júliusi Baja Aragonon egy harmadik hellyel a magyar versenyre. Espinosa nagyon motivált, a kézsérülése a múlté, és már itt Magyarországon szeretné ledolgozni a 14 pontos összetettbeli hátrányát a HunGarian Baján szintén induló lengyel Kamil Wisniewskivel szemben.

„Szerencsére már teljesen jól vagyok, és az összes hátralévő versenyen indulni szeretnék, ugyanis az a célom, hogy megvédem a világbajnoki címemet. A hazai versenyemen sikerült bebizonyítanom, hogy kár leírni engem. A tavalyi második helyem után idén mindenképpen nyerni szeretnék. Remélem, olyan pályákat jelöltek ki a szervezők, ami kedvez majd nekem” – jelentette ki a Fekete Lovagnak becézett spanyol klasszis.

Ugyancsak a HunGarian Baja első helyéért érkezett Magyarországra a terep-rally T2.2 kategóriájának brazil bajnok párosa, Marcos Moraes és Du Sach. A dél-amerikai duó idén debütált a Világkupa-sorozatban, ám azonnal megnyerte az Italian Baját, az összetettben jelenleg a harmadik helyen áll, de behozható távolságban van számukra a bajnoki cím.

„Sajnos a spanyol versenyt nem tudtuk befejezni, ám nem ebből, hanem az olaszországi győzelmünkből merítünk erőt. Ha meg akarjuk szerezni kategóriánkban az összetett bajnoki címet, akkor mostantól nem hibázhatunk. Ennek megfelelően végig támadni fogunk, mert mindenképpen szeretnénk megnyerni a magyar versenyt” – fogalmazta meg elég egyértelműen Moraes az elvárásaikat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*