Kurucz Ferenc: „Ezt a hétvégét gyorsan felejtsük el”

2014-Tomracing-AdrianSabau2A múlt hétvégén rendezték meg a Pannónia-ringen az IMRC nemzetközi sorozat – és ezen belül a Magyar Bajnokság – második versenyhétvégéjét, ami egyben Közép- és Kelet-Európa legerősebb bajnokságának, az Alpok-Adria Sorozatának második állomása is volt. A Tomracing Motorsport Team versenyzője, Kurucz Ferenc számára hamar véget értek a futamok, ugyanis először a felszerelése, majd egy technikai hiba akadályozta meg a jó szereplésben.

 

Felemásra sikeredett a Tomracing Motorsport Team pannónia-ringi versenyhétvégéje: amíg Gyutai Adrián parádézott – az Alpok-Adria Bajnokságban két második helyet szerzett, míg az IMRC nemzetközi sorozatban mindkét futamot megnyerte, ráadásul szombaton és vasárnap is megjavította a Superstock 600-as kategória pályarekordját –, addig Kurucz Ferencnek szinte semmi sem sikerült. A korábbi vb-motoros ugyanis mindkét versenyen kénytelen volt kiállni: előbb a sisakjának plexije mondta fel a szolgálatot, majd másnap a műszerfala hibásodott meg.

„Olyan volt ez a hétvégé számomra, mint egy rossz álom. Nem sikerült megtalálni az ideális beállításokat, így egyik nap sem tudtam azokat az időket futni, amit az április eleji kétnapos teszt során. A kvalifikációm borzalmasan sikerült, így a mezőny hátsó részéből kellett indulnom. Mindkét nap jól sikerült a rajtom, ám nem sokra mentem vele. Az első futam második körében a sisakom plexirögzítője törött el, míg a második futamon a műszerfal egyik csatlakozója kilazult, és ezért a motor kihagyott, így mindkét esetben fel kellett adnom a versenyt. Nyomasztó hétvégén vagyok túl, amelyen semmi sem sikerült. A következő versenyig lesz időm összeszedni magam, és visszatalálni a helyes útra”- nyilatkozta Kurucz Ferenc.

A Tomracing Motorsport Team csapatfőnöke, Miklósy Tamás hisz abban, hogy rövidesen a legszebb napjaira emlékeztető Kurucz Ferencet látja viszont a versenypályán.

„Feri idejét már mostanság a munkája tölti ki, így természetes, hogy a korábbinál jóval kevesebb lehetősége van motorozni. A Pannónia-ringre is munkából érkezett, ezért már az is nagy eredménynek számított, amilyen köridőket teljesített. A tavaszi teszten megmutatta, mire képes, ha csak a motorral foglalkozik, most ez nem jött össze neki. Ráadásul a gondok sem kerülték el, de továbbra is bízunk benne, tudjuk jól, hogy magára talál, és akár már a következő futamokon a régi Kurucz Ferit láthatja majd mindenki. Csapatunk másik két versenyzője Adrian Sabau és Bóna Szilárd egyaránt előrelépett az előző versenyhétvégéhez képest. Mindketten értékes pontokat szereztek az IMRC-ben. Sok munka van még előttük, de ha még előrébb szeretnének lépni, akkor a Pannónia-ringen mutatott szorgalommal kell tovább dolgozniuk, amihez mi minden segítséget megadunk”- mondta Miklósy Tamás.