Kunhalmi Ágnes az új budapesti MSZP-elnök

Kunhalmi Ágnes sajtótájékoztatót tart a Magyar Szocialista Párt Jókai utcai székháza előtt, miután megválasztották az MSZP budapesti elnökének 2014. július 3-án. MTI Fotó: Máthé Zoltán

Kunhalmi Ágnes sajtótájékoztatót tart a Magyar Szocialista Párt Jókai utcai székháza előtt, miután megválasztották az MSZP budapesti elnökének 2014. július 3-án. MTI Fotó: Máthé Zoltán

Kunhalmi Ágnes országgyűlési képviselőt választották az MSZP budapesti elnökének.     A hírt a megválasztott elnök közölte újságírókkal csütörtökön Budapesten, az MSZP-székház előtt. Elmondta, hogy ő 53 szavazatot, a másik jelölt, Tüttő Kata fővárosi közgyűlési képviselő pedig 48 szavazatot kapott.

    Kunhalmi Ágnes azt mondta, nagyon büszke arra, hogy szoros versenyben választották elnöknek. Van értelme a versenynek az MSZP-ben, a párt él, van jövője – fogalmazott.
    Szerinte a budapesti tisztújítás sem szól másról, mint baloldal megújításáról.
    Arra a kérdésre, mikor lesz a baloldali pártoknak közös főpolgármester-jelöltjük, Kunhalmi Ágnes azt mondta, hamarosan meg fogják tudni. Véleménye szerint Tarlós István jelenlegi főpolgármester, a Fidesz jelöltje nem tudja megvédeni a kormányzati rombolástól a fővárosiakat.
    Ma Budapestet gazdasági és politikai értelemben teljesen tönkre akarják tenni, ezt Tarlós István nem tudja megakadályozni, egy valaki tudja megakadályozni, a fővárosi lakosok – fogalmazott.
    Szerinte a főváros az egész országért felelősséggel tartozik, ami a fővárosban ma történik, az fog vidéken is történni. Kunhalmi Ágnes véleménye szerint lehet azt mondani, hogy lesz villamos Hódmezővásárhelyen, de ha Budapest tönkremegy, és a fővárosiak nem állnak a sarkukra, akkor az a villamos le fog rohadni.
    Az új elnök közölte, hogy a tisztújítás még zajlik, alelnököket, elnökségi és egyéb testületi tagokat választanak, az eredményekről közleményben tájékoztatnak majd.

Forrás:MTI