Különös utazás a Borgiák korába

Az Opel Mokka sok mindenre képes – de nem időgép.

Hogy mit keresett mégis a XV. századi Itáliában?
Nos, egy különös kaland révén került oda. A Szalay Balázs, Bunkoczi László kettős ugyanis image-filmet forgatott az Emmy-díjra jelölt, Jeremy Irons fémjelezte Borgiák díszletei között, ahol a csapattagok korhű jelmezekben játszották el, hogy mennyire megrémíti őket egy ilyen „ördögi masina” látványa.
A film úgy kezdődik, hogy Szalay és Bunkoczi a dűnék között autózik (vagyis a megszokott terepén), amikor füst csap ki a motorháztető alól, és a Dakar-versenyzők hirtelen ott találják magukat a XV. században. Hatalmas riadalom támad, de csak átmenetileg, mert jönnek az íjászok, a lovasok, és elkezdődik az üldözés… Teljes a meghökkenés és kitör a káosz.
Nem akarjuk lelőni a poént, de a Mokka látványos farolások közepette riogatja a koldusokat, kereskedőket és nemeseket, a végén pedig egy vérbeli lovaskaszkadőr-jelenetre is sor kerül – az adja meg a film sava-borsát.
___temp__8004957
Az etyeki Korda-stúdióban két és fél napig tartott a forgatás, az image-film előzetesét (utóbb pedig a teljes filmet) napokon belül bemutatják.

„Érdekes, izgalmas élmény volt a filmezés, de azt hiszem, azért maradok az autósportnál – mosolygott Szalay Balázs. – Nem gondoltam, hogy egy jelenetet ennyiszer kell felvenni, lenyűgözött viszont a kaszkadőrök ügyessége – elképesztő volt, ahogy az egyik lovas átugrott a Mokka tetejére, majd legurult onnan. És az volt a legszórakoztatóbb, amikor a csapatom tagjai beöltöztek a korabeli ruhákba. A szervizesek lovagokká váltak, a többiek koldusokat, nemeseket alakítottak, mikor éppen mire volt szükség. Némelyiküket alig lehetett felismerni. Az is jó érzés volt, hogy csakúgy, mint a sivatagban, itt is tudtunk abszolút csapatként működni” – nyilatkozta Szalay Balázs.
___temp_borgiak

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*