Különleges műsorösszeállítással készül a Szerencsejáték Zrt.

A magyar költészet napján, csütörtökön a Szerencsejáték Zrt. egy különleges műsorösszeállítással eleveníti meg a magyar versirodalom klasszikus darabjait és mutatja be a kortárs fiatal költészet figyelemre méltó alkotásait az Akvárium Klubban.

    A Szerencsejáték Zrt. szerdán az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint az ingyenes és bárki számára látogatható program a vers, a zene és a slam poetry fúziójára épít, megmutatva, hogy e három alkotásmód kölcsönhatása miként teszi változatossá, élővé a magyar lírát.
    Mint írják, a magyar költészet napja alkalmából szervezett műsor előadói Izsó Zita költő, műfordító, Sárközi Richárd (dislexikon) slam poetry író és előadó, valamint a folk és jazz zenében egyaránt alkotó JaMese zenekar tagjai lesznek.
    A nemzeti lottótársaság célja, hogy a rendezvénynek köszönhetően mind többen találkozhassanak a kultúra nyújtotta élményekkel, megtapasztalják a versirodalom gazdagságát, valamint hogy rövid úton maguk is aktív versolvasókká váljanak – hangsúlyozzák a közleményben.
    A Szerencsejáték Zrt. a fogyatékossággal élő emberek társadalmi integrációját szem előtt tartva a siket és nagyothalló érdeklődők számára is elérhetővé teszi az élményt jeltolmács segítségével – teszik hozzá. MTI