Kulman Miklós: „Bevállalós leszek!”

Második versenyére készül a 2014-es szezonban a Tomracing Motorsport Team stuntridere, Kulman Miklós. A korábbi magyar bajnok május elsején száll harcba a MAMS Stunt Riding Magyar Bajnokság kunmadarasi fordulójában, ahol mindenképpen szeretne dobogóra állni.

A 2014-es szezontól a Tomracing Motorsport Team a technikai sportok egy újabb szakágában jelent meg, miután az év elején leszerződtették a korábbi magyar bajnok stuntridert, Kulman Miklóst. A négy fordulóból álló MAMS Stunt Riding Magyar Bajnokság első fordulóját a márciusi Autó, Motor és Tuning Show-n rendezték meg, ahol Miklós az 5. helyen zárt. A motoros kaszkadőr új versenygépe, a Kawasaki ZX 636 most már nem lesz ismeretlen a számára, így a május elsején, Kunmadarason rendezendő 2. fordulóban előrébb szeretne végezni, és úgy érzi, hogy erre reális esélye is van.

„Az első fordulót megelőzően nem tudtunk tesztelni, mivel az utolsó pillanatra készültünk el a Kawasakival. Most azonban kihasználtuk ezt a több mint egy hónapos szünetet, és úgy érzem, jobbak az esélyeink, hogy odaérjünk a dobogóra. Sikerült hozzám igazítani a motor beállításait, így most már azokat a trükköket is meg fogom tudni csinálni, amire a korábbi motorral képes voltam, azonban márciusban még nem mertem bevállalni”– mondta Kulman Miklós.

A Tomracing csapatkoordinátora, Biel Richárd szintén úgy érzi, hogy versenyzőjük a bajnokság szezonnyitója óta eltelt idő alatt összeszokott már annyira az új motorjával, hogy a május elsejei versenyen a dobogóért szálljon harcba.

„Az elmúlt hónapban Miki nagyon sokat dolgozott azért, hogy behozza lemaradását a teszteket illetően. Úgy gondolom, hogy ezt maximálisan sikerült teljesítenie, és összeszokott már annyira a motorral, hogy május elsején a legjobb három között zárja a versenyt. A kondíciója sokat javult, a Kawasaki is kezelhetőbb lett, és ezek a siker kulcsai lehetnek”- fogalmazott Biel Richárd.