Kulman Miklós: „A bronz is szépen csillog”

A motorsportok egy újabb szakágában jelent meg a 2014-es szezonban a Tomracing Motorsport Team: Kulman Miklós személyében ugyanis egy stuntriderrel bővült a csapat. A motoros kaszkadőr a motorváltás okozta nehézségek leküzdését követően harmadik lett a magyar bajnokságban. A korábbi vb-ötödik versenyző jövőre a hazai versenyek mellett a nemzetközi porondon is bizonyítana.

 

Nagy célokkal vágott neki első közös szezonjának a korábbi magyar bajnok stuntrider, Kulman Miklós, illetve a sportágban újoncként debütáló Tomracing Motorsport Team. A bajnoki álmok valóra váltása érdekében egy új motort építettek, ám Miki és a Kawasaki ZX 636-os csak a szezon második felére szokott annyira össze, hogy képesek legyenek az elvárt szinten teljesíteni. Ám ez is elég volt az összetett bajnoki dobogóhoz.A motoros és csapata jövőre szeretne minden téren előre lépni.

„A szezon elején, mint minden más versenyző, én is a bajnoki cím megszerzését tűztem ki magam elé célul. Egyáltalán nem vagyok csalódott azonban amiatt, hogy ez most nem jött össze. Motort váltottam, és ez az összecsiszolódás hónapjaiban még meglátszódott a teljesítményemen. A rengeteg gyakorlás azonban meghozta az eredményét, és a bajnokság végére szinte eggyé váltam a Kawasakival. Összetettben végül harmadik lettem, számomra ez a bronz is nagyon szépen csillog. Jövőre a magyar bajnokság mellett a nemzetközi mezőnyben is szeretnék ismét bizonyítani, ennek érdekében már most elkezdtem újabb elemekkel bővíteni a gyakorlatomat. Szeretnék köszönetet mondani a csapatomnak, a támogatóimnak és a családomnak az egész éves támogatásukért” – jelentette ki a korábbi vb-ötödik, magyar bajnok motoros kaszkadőr.

 

A Tomracing Motorsport Team csapatkoordinátora tudta, hogy nem lesz könnyű bemutatkozó évük az új szakágban, de úgy véli, az idei tapasztalatok jövőre kifizetődőek lesznek.

 

„A Tomracing Motorsport Team a motorsportok egy újabb szakágában, a Stunt Ridingban debütált az idén. Kulman Miklós révén rögtön egy bronzéremmel sikerült zárnunk a magyar bajnokságot. Tudtuk már az elején, hogy nem lesz sétagalopp, hiszen Miki új motorral vágott neki az évnek. Ahogy haladtunk azonban előre az időben, ő úgy szokott össze a technikával, és az eredmények is úgy javultak. A mezőny nagyon erős volt, és ez várhatóan jövőre is így lesz, ezért bízunk abban, hogy a következő szezonban legalább meg tudja ismételni ezt az eredményt, netán túl tudja szárnyalni” – fogalmazott Biel Richárd.