Külföldi szakmai rendezvények

A  Liszt Ferenc Zeneakadémia premier előtti bemutatkozása Bécsben

Rendhagyó sajtótájékoztató keretében került sor a hamarosan újjászülető  budapesti Liszt Ferenc Zeneakadémia programjainak és turisztikai  koncepciójának bemutatására a bécsi magyar nagykövetségen, 2013. szeptember  17-én. Az osztrák turisztikai- és kulturális sajtó képviselői előtt  Dr. Batta András kormánybiztos, a Zeneakadémia rektoraként első  kézből ismertette az intézmény Budapest kulturális palettáján betöltendő  szerepét, s az ezzel kapcsolatos elképzeléseket. A teltházas sajtótájékoztató  keretében bemutatták a megújult Zeneakadémia új arculatát, amelyet először  láthatott a sajtó. A Magyar Turizmus Zrt. ausztriai képviselője, Kovács  Balázs jó példaként hozta fel a Zeneakadémia katalizátorszerepét,  Budapest mint egyedi kulturális desztináció kialakításában. „Ha valaki  kultúrában és gyógyító termálvizekben egyaránt szeretne fürdőzni, annak  Budapesten a helye” – foglalható össze a célkitűzés lényege. 

A  sajtótájékoztató további apropója az ausztriai magyar külképviseletek (Nagykövetség, Balassi Intézet, Magyar Turizmus Zrt.) közös, UngarisheArt  (magyar módra) című őszi  programfüzetének a bemutatója volt. Mint arról korábban hírt adtunk, 2013  szeptemberétől az év végéig további 44 közös szervezésű rendezvény  népszerűsíti Ausztriában hazánkat, a magyar kultúrát és a főbb turisztikai  attrakcióinkat. Az immár hatodik alkalommal megvalósuló, sikeres  összefogásnak köszönhetően a magyar intézetek közötti szinergiákat kihasználva,  egységes és átfogó képet kaphatnak az osztrákok Magyarországról. Az MT Zrt.  stratégiai célkitűzésének megfelelően, az Ungarn GrossARTig (Magyarország  nagyszerű) turisztikai kampányt is erősítve több, turisztikai szempontból is releváns téma kerül terítékre az idei év második felében is. A félév kiemelt  eseménye az október 3-án Bécsben megrendezésre kerülő Nagy Magyar  Turizmusnap, amely az osztrák és a magyar turisztikai szakma legrangosabb  éves találkozási fóruma. Az idei turizmusnapon Budapest és környéke,  valamint az észak-magyarországi turisztikai szolgáltatók mutatkoznak be,  illetve prezentálják aktuális ajánlataikat. A rendezvényhez kapcsolódóan kerül  sor Tarlós István és Michael Häupl budapesti- és  bécsi főpolgármesterek találkozójára. Ugyancsak érdekes színfoltja a  programfüzetnek a magyar diaszpóra körében indított turizmus-mozgalom  (www.facebook.com/rwr.ungarn),  amelynek jegyében nyereményjáték indul a programfüzeten keresztül. A részletes  programokat tartalmazó „Ungarische Art” című kiadvány programlistája letölthető  az MT Zrt. külképviseleti honlapjának a startlapjáról: www.ungarn-tourismus.at

(Kovács Balázs – külképviselet-vezető  (MT Zrt.) és Prof. Dr. Batta András kormánybiztos a programfüzetet bemutató bécsi  sajtótájékoztatón)

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*