Közösségi közlekedéssel az ünnepi rendezvényekre

Közösségi közlekedéssel az ünnepi rendezvényekre augusztus 19-én – Jelentős forgalmi változások már hétfőn is

2013. augusztus 19-én, hétfőn, több rendezvényt tartanak Budapesten a nemzeti ünnep alkalmából. A programokról a www.augusztus20.kormany.hu oldalon lehet tájékozódni. A Budai Várban idén is megrendezik a Mesterségek Ünnepét, a budai rakpart a Bem József tér és az Erzsébet híd között pedig Gasztrosétánnyá alakul, ahol különböző népművészeti programok, játékok is várják az érdeklődőket.

  Mesterségek ünnepe a Budai Várban (augusztus 17-20.) A Budai Várban rendezik meg idén is a Mesterségek Ünnepét, augusztus 17-20. között. A Vár megközelítésére a rendezvény harmadik napján, 19-én a Széll Kálmán tér felől az 1-2 percenként közlekedő 16A autóbuszokat, a Deák Ferenc tér M felől a 216-os jelzéssel indított rendkívüli autóbuszjáratunkat javasoljuk, a Clark Ádám térről pedig a Budavári Siklót.

Erkel: István király operája a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon (augusztus 19.) Augusztus 19-én, hétfőn 19 órai kezdettel tekinthető meg Erkel Ferenc István király című operájának előbemutatója a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon, illetve a szabadtéri színház főbejárata előtt elhelyezett kivetítőkön. A helyszín megközelítésére 26-os, illetve a 18:30-ig közlekedő 226-os autóbuszokat ajánljuk, amelyekről a Szabadtéri Színpad megállónál célszerű leszállni, de 15-20 perces sétával a 4-es és a 6-os villamosok Margitsziget megállójából is elérhető. Az előadás utáni hazatérés meggyorsítása érdekében az esemény után a 26-os autóbuszok mellett különjárati buszokat is indítunk mind az Árpád híd M, mind a Margit híd irányába.

Gasztrosétány a budai rakparton (augusztus 19-20.) A budai rakparton a Bem József tér és az Erzsébet híd között augusztus 19-én és 20-án, hétfőn és kedden Gasztrosétány és népműveszeti programok, játékok várják a látogatókat, amely miatt lezárják a Bem rakpartot, a Csalogány utca egy szakaszát, a Batthyány teret, a Lánchidat, az Alagutat, a Clark Ádám teret és környékét valamint a Fő utca egy szakaszát is. Több járatunk – a 11-es, 39-es, 105-ös, 160-as, 260-as buszok, valamint a 19-es és a 41-es villamosok – közlekedése is változik, az alább leírtak szerint. A rakpart Észak-Buda felől a H5-ös hévvel, a belvárosból az M2-es metróval a Batthyány téri állomástól, Dél-Buda felől pedig a 19-41-es villamosokkal közelíthető meg.

Közúti forgalomkorlátozások

Augusztus 19-én, hétfőn 0 órától 21-én, szerdán a hajnali órákig lezárják   • a Bem rakpartot a Halász utca és a Bem József tér között • a Csalogány utcát a Fő utca és a Bem rakpart között • a Batthyány teret • a Széchenyi lánchidat • az Alagutat • a Clark Ádám teret • a Lánchíd utcát • a Fő utcát a Halász utca és a Clark Ádám tér között, valamint • a Hunyadi János utat

 

Augusztus 19-én, hétfőn reggel a Tisztavatás főpróbája miatt 8:00-tól 10:00-ig lezárják   • az Olof Palme sétányt és • a Hősök terét   Az augusztus 19-20-ai közlekedési változásokról, korlátozásokról bővebben honlapunkon a folyamatosan frissülő www.bkk.hu/augusztus20 oldalon olvashatnak, ahol a közúti lezárások pontos időpontjai és a tömegközlekedési járatok menetrendjében történő változások, korlátozások is megismerhetőek. Kérjük, hogy mielőtt útnak indulnak, tájékozódjanak járataink közlekedéséről. A közúti lezárásokról, forgalomkorlátozásokról a rendőrség dönt, ezért a járatok terelésével kapcsolatban a változtatás jogát fenntartjuk.

Pénztári nyitvatartás

 

A BKK jegy- és bérletpénztárai augusztus 19-én, hétfőn a szombati nyitva tartás szerint várják ügyfeleinket.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*