Kovács: Legyen szebb a születésnap!

KOVCS_~1Kovács ‘Vipera’ Attilát négy év után ismét címmeccsen láthatjuk, ugyanis a Ferobox Event ökölvívója szeptember 13-án, pénteken a nagyváltósúlyú magyar bajnoki övért lép szorítóba a Magyar Esten. A profi boksz gála ezúttal Budapesten a Barna Negrában lesz, az eseményt a Sport Televízió élőben közvetíti.

 Kovács ‘Vipera’ Attila (34 meccs, 30 győzelem, 18 K.O.) tudatosan készül erre a címmeccsre, hiszen már júniusi győzelme után nem sokkal megkezdte az edzéseket. „2-3 hetet pihentem csak a nyáron, aztán meg is kezdtük a munkát. Először csak óvatosan természetesen, mostanra viszont már gyorsítottuk a dolgokat és már nagy izgalommal várom a pénteki meccset. Jó formában vagyok, a körülményekhez képest kihoztuk a maximumot a felkészülésből. Szerintem nem lesz gond, nagyon bizakodó vagyok.”

 A győri ökölvívó jó néhány címmeccsen túl van már, utoljára viszont négy éve lépett övért a kötelek közé. „Bár minden meccsre ugyanolyan lelkesedéssel készülök és a cél érdekében mindent alárendelek, nagyon motivál az, hogy ismét övért bokszolhatok. Ez remek érzés. Természetesen az sem lesz gond, ha végigmegy a tíz menet, erre készültem. Állóképességem teljesen rendben van.”

 Viperát arról is megkérdeztük: mit tud ellenfeléről, Munkácsy Lajosról (18 meccs, 9 győzelem, 4 K.O.)? „Annyira nem ismerem. Azt tudom, hogy régen is bokszolt már, aztán volt egy nagyobb kihagyása. Egy meccsét láttam, ez alapján ügyes srácnak tartom, jó a küzdőszelleme, megy előre és támad. Összességében jó ökölvívó, de nincs mese, le kell győznöm, hogy bajnok lehessek.”

 Talán azon már senki nem lepődik meg, hogy a Ferobox Event többi ökölvívójához hasonlóan Kovács sem az a babonás fajta. „Péntek 13-a számomra csupán annyit jelent, hogy másnap 14-e lesz a keresztlányom születésnapja, amit megpróbálok egy győzelemmel még szebbé tenni és ezt ajándékozni neki. Egyébként 2007-ben én már majdnem bokszoltam egyszer péntek 13-án. Az IBO címvédő meccsemet terveztük április 13-ára, de bokasérülésem volt, úgyhogy el kellett tolni májusra. Akkor győztem T.K.O.-val a tízedik menetben Robert Frazier ellen.”

 Szenzációs nap vár egyébként az ökölvívás szerelmeseire szeptember 13-án, hiszen a budapesti Barba Negrában Nagy Sándor is magyar bajnoki címmeccsen bokszol Faur Csaba ellen, de szorítóba lép két ifjú tehetség Baranyi Richárd és Baran Attila, valamint a csapat kispehelysúlyú kiválósága, Bedák Zsolt is megmutatja, hogy mennyire (nem) babonás a Sport Televízió által élőben közvetített, a szervezők által Magyar Estre keresztelt gálán. A fellépő bokszolók szinte kivétel nélkül a magyar ranglista első három helyén szerepelnek súlycsoportjukban.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*