Kovács Antal – Istovics Gergő, Mitsubishi Lancer Evo VI

Megjárták a hadak útját a Mitsubishi Lancer Evo VI-ossal, de minden erőfeszítésért kárpótolta Kovács Antalt és Istovics Gergőt a Budapest Rallyen elért eredményük. A Maricsek Racing Team versenyzői nem csak újabb győzelmet szereztek az S csoportban és a 12-es géposztályban, de a bajnoki címet is bezsebelhették mindkét értékelésben. Kondella Péter és Szilassy Arnold után így újabb bajnokokat avathatott a csapat, akik egyben az egyik régi rallyfészeknek, Somogy megyének is dicsőséget szereztek.

 BAJNOK~1Kovács Antal: A pályák és a rendezés is minden várakozásunkat felülmúlták a Budapest Rallyen! Szenzációs utakon autózhattunk, az egyetlen apró észrevételünk csak annyi volt, hogy össze-vissza voltak kigumizva a kanyarok. Így nem lehetett számolni azzal, hol, milyen mértékben lesznek kihordások, s ez mennyire növeli meg a nehézségi illetve veszélyességi faktort.

Végig az lebegett a szemünk előtt, hogy ha épségben bekormányozzuk a Mitsubishit a célba, akkor Budapestről már az S csoport és a 12-es géposztály bajnokaiként térhetünk haza. Kalandos utunk volt végig, de az utolsó körben mindent a célunknak rendeltünk alá, abszolút biztonságit autóztunk, már nem feszegettük a tempót. Az csak hab a tortán, hogy a bajnoki címünket azzal biztosítottuk be, hogy újabb győzelmet szereztünk a csoportban és a kategóriában. Szerencsével nyertük, hiszen Hideg Krisztián kiesésével szereztük meg az elsőséget. Sajnáljuk, hogy a nagy ellenfelük a verseny feladására kényszerült, hiszen végig elképesztő időket autózott, s volt előttünk egy példa az igazán jó menetelésre. A fejlődésünk azonban egyértelműen látszik: futamról futamra egyre közelebb autózunk Krisztiánékhoz, most például kilométerenként 0,6 másodpercre voltunk tőlük.

Nagy öröm számunkra ez a győzelem, beérett végül a munkánk gyümölcse. Viszont az élet nem áll meg, már készülünk is a következő bajnoki fordulóra, ami számunkra a hazai pályás Mecsek Rally lesz. Végre felszabadultan, nyomás nélkül autózhatunk majd, s megígérjük, hogy elsősorban a látványra helyezzük majd a hangsúlyt, hogy kiszolgáljuk a közönséget. Addig is igyekszünk eleget tenni egy meghívásnak, s ha minden jól alakul, hétvégén az Opatija Rally keretein belül állhatunk rajthoz a hétvégén.

 Istovics Gergő: A pénteki, fantasztikus hangulatú prológ után izgatottan vártuk a szombati menetelést. Sokat gondolkodtunk azon, milyen gumival menjünk ki a reggeli szakaszokra, de végül beigazolódott, hogy jó döntést hoztunk. Sajnos az első szakaszon igen összeszedetlenül, rossz tempóban autóztunk, mindketten hibáztunk és nem éreztük jól magunkat az autóban. Ennek ellenére az abszolút 7. időt autóztuk, s ezen felbuzdulva tovább folytattuk a jó irányba való haladást. Mi összeszedtük magunkat, ám a szerencse nem állt mellénk: a második szakasz második kilométerénél defektet kaptunk, így nem tudtunk a saját tempónkban végigjönni. A harmadik gyorsasági előtt orvosoltuk ezt a problémát, s újra konstans időket értünk el, fel tudtuk venni a kesztyűt Matics Mihállyal, Osváth Péterrel és Rongits Attilával szemben is. A második körben folytatódott a jó széria, egészen addig, amíg nem kaptunk defektet, ugyanazon a gyorson, mint korábban – csak most már a szakasz 5. kanyarjában bezsebeltük. Újból visszacsúsztunk a rangsorban, de végül az abszolút 9. helyig tudtunk felkapaszkodni.

Elmondhatatlanul boldogok vagyunk a bajnoki cím miatt, a sikerünket már meg is ünnepeltük. Ezúton is szeretnénk köszönetet mondani a szervizcsapatnak és az egész stábnak, akik kitűnő munkát végeztek és egész évben támogatták a versenyzésünket!

Sajtófőnök: Horváth Juditwww.maricsekteam.hu; Tel.: 30/533-9099; E-mail: sajto@maricsekteam.hu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*