Korszerűsítik a belvízvédelmi rendszert Tiszavasváriban

Korszerűsítik és bővítik a belvízvédelmi rendszert a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Tiszavasváriban, az összesen 174 millió forint értékű beruházás kivitelezéséhez nagyrészt uniós támogatást vett igénybe az önkormányzat és konzorciumi partnere.

    A munkálatok a Tisza-parti város három településrészében zajlanak, ennek keretében rekonstrukción esik át a Vörös hadsereg úti és a Hortobágy-főcsatorna, a 36-os főút mellett lévő Kállói-mellékág csatornát pedig bővítik – olvasható a helyhatóság honlapján.
    A város belterületi csapadékvíz-elvezető hálózatának kiépítettsége mindössze 40 százalékos, emiatt szükség volt a rendszer bővítésére, valamint a meglévő csatornaszakaszok rendbetételére. A beruházás a tervek szerint az idén júniusban fejeződik be.
    A megvalósításhoz az önkormányzat több mint 161 millió forintos uniós támogatást és 12 millió forint saját erőt használhat fel. Két projektelem esetében az önkormányzat, a harmadiknál pedig a konzorciumi partner, a Tiszántúli Vízügyi Igazgatóság a projektgazda.
    A fennmaradó települési csatornaszakaszok rekonstrukcióját később kívánja megvalósítani az önkormányzat.

Forrás:MTI