Könyvfesztivál – Interaktív programok gyerekeknek

Diafilmek vetítése, interaktív könyvbemutatók és kézműves foglalkozások is várják a gyerekeket a XXI. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon péntektől vasárnapig a Millenáris parkban.

    Pénteken rendhagyó író-olvasó találkozót tartanak Bosnyák Viktóriával, a Tündérboszorkány-trilógia szerzőjével, emellett papírszínház mesélés és bábfigurák készítése is szórakoztatja a kisebbeket.
Szombaton Richard Huck Scarryvel, a Tesz-vesz könyvek szerzőjének fiával rajzolhatnak együtt a gyerekek, Bajzáth Mária mesepedagógus a Népmesekincstár című gyűjteményéből mesél, Bartos Erika meséket vetít, Süveges Gergő, a diafilm nagykövete kedvenc mesediafilmjeit olvassa fel. Bemutatják Finy Petra Iskolások kézikönyve, May Szilvia A Fásli utcai állatkórház, Pungor András Kárókaresz és Angyalandi című kötetét. A szabadtéri színpadon Szalóki Ági lép fel.
Menyhért Anna A tengerimalacom története, Kiss Ottó és Hanga Réka Ati repülni tanul című könyvét vasárnap mutatják be a közönségnek, kedvenc mese-diafilmjeit Vágó Piros olvassa fel, Mikola Péter interaktív műsorra, J. Kovács Judit baba-mama foglalkozásra invitálja a kicsiket. Berg Judit az általa átdolgozott Weöres Sándor műből, A holdbeli csónakosból olvas fel. A programokat nyaklánc-, kitűző- és üdvözlőlap-készítés, gyurmázás és mesekavics-festés színesíti. A szabadtéri színpadon a Kaláka ad koncertet.

Forrás:MTI