Komárom és Ógyalla közös pályázaton nyert 600 millió forintot fejlesztésre

Komárom és a szlovákiai Ógyalla közösen nyújtott be pályázatot a Magyarország-Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Programhoz, amelynek köszönhetően 600 millió forintot fordíthatnak ipari parkjaik fejlesztésére.

    Komárom önkormányzata a zöldmezős ipari park infrastrukturális fejlesztésére fordítja a pénzt, Ógyallán főként az út- és kerékpárhálózatot bővítik – mondta el szombaton az MTI-nek Molnár Attila (Fidesz-KDNP) Komárom polgármestere.
    A mintegy 600 millió forintos beruházás 85 százaléka uniós forrás, további 10 százalékot az állam biztosított, Komárom önrésze pedig 5 százalék.
    Molnár Attila felidézte, hogy sokan bírálták az önkormányzatot, amikor 2011-ben, a gazdasági válság kellős közepén területet vásárolt az ipari parkban. “Az idő minket igazolt, hiszen ezen a 40 hektáros területen az infrastrukturális fejlesztést követően új befektetőket fogadhatunk” – mondta. A beruházás során kiépítik a belső utakat, a közvilágítást, az ivóvíz, a szennyvíz és a csapadék hálózatot.
    A Duna szlovákiai oldalán elhelyezkedő, Komáromhoz közeli Ógyallán szintén működik ipari park, melyben jelenleg négy cég üzemel. A legnagyobb, a Nuritech 300 munkavállalót foglalkoztat. A pályázatnak köszönhetően bővül az úthálózat, kiszélesítik és meghosszabbítják a kerékpárutat, ami a várost köti össze az ipari parkkal, így könnyítve meg az ott dolgozók munkába jutását – tette hozzá Molnár Attila.

Forrás:MTI