Kohári Zoltán tökéletes hétvégéje

Kohári Zoltán és a 2700 lóerős Dragacs győzelemmel mutatkozott be a Tomracing színeiben

 

„Tökéletes hétvégét zártam!”

„Tökéletes hétvégét zártam!”

A múlt hétvégén rendezték meg a pesti rakparton a PocoLoco Gyorsulási és Szlalom versenyt, amelyen a Tomracing Motorsport Team legújabb igazolása, a többszörös magyar bajnok dragos Kohári Zoltán is részt vett, és elsöprő győzelmet aratott: a 2700 lóerős Dragaccsal versenyző Zoltán kategóriája megnyerésén kívül az abszolút legjobb időt is megfutotta az 1/8 mérföldes – 201,16 méter – távon.

 

A Tomracing Motorsport Teamhez múlt héten csatlakozó többszörös magyar bajnok dragos, a tavalyi hockenheimi Európa-bajnoki futam harmadik helyezettje, Kohári Zoltán eddigi legjobb nyolcad mérföldes eredményét futotta meg a pesti rakparton rendezett PocoLoco Gyorsulási és Szlalom versenyen az 5,79-es idővel. Zoltán és a 2700 lóerős aszfaltszaggatója legközelebb június 28-án, Kunmadarason szerepel, ami az augusztusi Európa-bajnoki futam egyik fontos felkészülési állomása lesz.

„Sikerült minden tekintetben tökéletes hétvégét zárnunk. A rendezvény úgy gondolom, hogy elérte a célját, hiszen közel 20 ezer néző látogatott ki a pesti rakpartra, ez is bizonyítja, rendkívüli az érdeklődés az ilyen típusú versenyek iránt. A Dragacs végig hibátlanul működött, így kategóriám megnyerésén kívül az abszolút legjobb idő is az enyém lett, ami azt jelenti, hogy még a legjobb motorosnál is két tizeddel gyorsabb voltam. Boldog vagyok, mert 6 másodperc alatti időt nyolcad mérföldes távon még nem sikerült mennem, és ez jelzi, hogy a Dragacsban óriási potenciál rejlik. A következő versenyen ezt már be is szeretném bizonyítani, mégpedig úgy, hogy megdöntöm az eddigi legjobb eredményemet az ¼ mérföldes távon”– mondta Kohári Zoltán, aki eddigi legjobb negyed mérföldes – 402,33 méter – eredményét tavaly a hockenheimi Európa-bajnoki futamon érte el 7,02-vel.

 

A Tomracing Motorsport Team tulajdonosa, Miklósy Tamás pontosan tisztában van Kohári Zoltán és a Dragacs képességeivel, elárulta, hogy akkor lepődött volna meg, ha nem nyerik meg a múlt szombati versenyt.

 

„Nagyon örülök annak, hogy az első közös versenyünkön ilyen jól szerepelt, bár nem mondom azt, hogy meglepődtem volna. Ma Magyarországon Kohári Zoltán és a 2700 lóerős szörnyetege, a Dragacs a legjobb saját kategóriájában, és ezt a Duna partján is bizonyította”– fogalmazott Miklósy Tamás.