Kohári Zoltán: „Cél az új pályarekord!”

Ezen a hétvégén rajtol el a kiskunlacházi repülőtéren a Drag Országos Bajnokság 2015-ös szezonja. A többszörös magyar bajnok Kohári Zoltán címvédőként vág neki az évnek, így stílszerűen, győzelemmel szeretné kezdeni az idei bajnoki sorozatot.  A Tomracing Motorsport versenyzője elmondta, nemcsak az első hely megszerzése a célja, hanem az általa tartott 7,3-as pályarekord megdöntése is.

2015-kohari_zoltan1

 

Noha két hete már lóerőktől volt hangos a kiskunlacházi repülőtér, a szezon valójában még csak most kezdődik, ugyanis április 11-12-én már bajnoki pontokért küzdenek meg a versenyzők. Természetesen nem hiányozhat a mezőnyből Kohári Zoltán sem, aki ezúttal a remélt győzelem mellett a 2700 lóerős aszfaltszaggatója, a Dragacs segítségével szeretné megdönteni az általa tartott 7,3-as pályacsúcsot. Erre minden esélye meglesz a Tomracing Motorsport versenyzőjének, ugyanis igazi tavaszi időjárás várja majd a résztvevőket.

 

„A múltkori tengelytörést orvosoltuk, így semmi akadálya annak, hogy a Dragacs a hétvégén újra száguldjon. Az érzés már két hete is jó volt, de akkor csak két futamot tudtunk menni, így most folytatjuk a megkezdett munkát. Tovább kell finomítanunk a beállításokat, ám ennek ellenére is a győzelemért szállunk harcba, és nem is akárhogy szeretnénk ezt elérni. A március végén futott időnknél jobbat akarunk menni, sőt, célba vesszük a kiskunlacházi pálya rekordjának megdöntését is, azaz mindenképpen 7,3 másodpercnél rövidebb idő alatt teljesítenénk a negyed mérföldes távot”– mondta Kohári Zoltán.

2015-kohari_zoltan2

A Tomracing Motorsport tulajdonosa bízik abban, hogy versenyzője a hétvégi bajnoki idénynyitón a remélt győzelem mellett jelentősen lefarag majd a két héttel ezelőtti 7,8-as idejéből.

„Amikor két hete Kiskunlacházán jártunk, a körülmények messze nem voltak ideálisak. Most viszont a hőmérséklet sokkal magasabb lesz, így amennyiben a pálya tapadása is azt akarja, Zoli új rekordot állíthat fel. Ezen kívül fontos, hogy egy műszaki problémáktól mentes hétvégét tudjunk zárni, és megszülessen a Tomracing Motorsport idei első győzelme”– fogalmazott Miklósy Tamás.

2015-kohari_zoltan-miklosy_tamas