Kiss Pál Tamás szerint a Lotus okozhat meglepetést

Kiss Pál Tamás, az együléses autókat felvonultató Auto GP sorozat egyetlen magyar pilótája szerint a Lotus istállónak van a legnagyobb esélye arra, hogy meglepetést okozzon vasárnap a Forma-1-es Magyar Nagydíjon.

Kimi Räikkönen, a Lotus csapat finn versenyzője a boxutcában a Forma-1-es Magyar Nagydíj harmadik szabadedzésén a mogyoródi Hungaroringen 2013. július 27-én.

Kimi Räikkönen, a Lotus csapat finn versenyzője a boxutcában a Forma-1-es Magyar Nagydíj időmérő edzésén szombaton

    A 22 éves versenyző a Hungaroringen azt mondta az MTI-nek, hogy a világbajnoki címvédő Red Bull pilótái tűnnek a legesélyesebbnek a három szabadedzés után, de hozzátette, saját példájából is tudja, hogy a mezőny tagjai az időmérő edzésen fogják először kihozni magukból a maximumot.     “Egész héten arról beszéltünk, mennyire meleg lesz itt, s a hőséget a Lotus autói bírják a legjobban, még ha egy-egy gyors körön a Ferrari képes is megszorongatni őket – nyilatkozta Kiss Pál Tamás. – Azt gondolom, hosszabb távokon, tehát a versenyen a Lotus pilótái a leginkább esélyesek arra, hogy odaérjenek az élre.”     Saját jövőjével kapcsolatban elmondta, azon dolgoznak, hogy végig versenyezze a szezont az Auto GP-ben, amelyből három futam van hátra. A sorozat összetett pontversenyében jelenleg ötödik magyar pilóta elárulta, versenyről versenyre állapodik meg az őt foglalkoztató csapattal, a folytatás pedig nem csak a teljesítményétől, hanem a megfelelő szponzorációs háttértől is függ.     “Úgy gondolom, hogy összetettben odaérhetek akár a harmadik helyre is, de a negyedik inkább elérhetőnek tűnik – mondta Kiss Pál Tamás. – Ebből a sorozatból többfelé is tovább lehet lépni, hiszen a versenyeket világszerte közvetítik, s minden futamot nagy sajtóérdeklődés övezi.”

Forrás:MTI

Fotó: Földi Imre

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*