Kiss Norbi negyedik lett az Európa- bajnokságon

Elmúlt hétvégén Franciaországban, a híres Le Mans-i pályán rendezték a Kamion Európa-bajnokság idei utolsó versenyhétvégéjét.

Pénteken szinte egész nap, majd szombaton reggel is eső áztatta a Le Mans-i pályát, így a szombati szabadedzések még vizes pályán zajlottak, és az időmérőn sem volt még teljesen száraz az ideális ív.

Az OXXO Energy Truck Race Team mindkét pilótája simán jutott be a Q2-be, ahol Major Benedek 9. lett, Kiss Norbi pedig megszerezte a Pole Pozíciót.

Az első futam rajtja után a második kanyarban meglökték hátulról Norbit, így le vágnia a sikánt, emiatt viszont magasan elsőnek jött ki a kanyarból. Nem volt más választása, vissza kellett maga elé engednie Hahnt, akit aztán végig nyomott hátulról a versenyen, de egy kockázatos előzésbe nem mehetett bele Norbi, nehogy ő döntse el az Európa-bajnok kilétét (Hahn és Albacete között ekkor még csak pár pont a különbség ).

Hahn és Norbi több, mint egy célegyenesnyi előnyt autóztak ki maguknak, így a magyar pilóta már spórolhatott a második futamra kamionjával, és könnyedén szerezte meg a második helyet a dobogón.

Major Beni is jól rajtolt, de a 2-es kanyarban őt is meglökték, Janiec tolakodott be mellé, emiatt Beni vesztett pár pozíciót, és a 11. helyen tudott tovább menni. A futam feléig támadta az előtte haladókat, de előzni nem tudott, így ő is már a második futamra koncentrált, és vigyázott a kamionjára.

A második futam rajtját meg kellett ismételni egy baleset miatt.

Beni a rajt után elkezdett felzárkózni, de pár kör után a váltóban megadta magát valami, nem vette be a fokozatokat, így ki kellett állnia a versenyből az ifjú pilótának.

Norbi a hetedik helyről rajtova áthámozta magát Oestreichen majd Albaceten is. Ezek után jöhetett Mika, ő is megvolt simán, de Vrseckyvel már nem bírt el, jól védekezett a cseh pilóta.

Norbi az egyre sötétebb pályán már nem akarta nagyon feszegetni az előzést, hiszen az összetett negyedik helyért harcolt a Buggyrával, inkább veszítsen el pontot vele szemben, mintsem összeütközzenek, és kiessen, vagy megbüntessék őt, így a második futamban negyedik lett Norbi.

Vasárnap Kiss Norbi ismét megnyerte az időmérőt – az Eb utolsó három időmérőjén övé lett a Pole pozíció! – Beni pedig 10. lett

Az első futamon Norbi jól rajtolt, elsőnek fordult, majd elkezdett elnyúlni a mezőnytől, Csak Hahn tudta követni – ő is csak tisztes távolból. A futam végéhez közeledve, amikor már mindenki biztosnak vette a győzelmet, eltört a hátsó stabilizáló rúd Norbi autóján, emiatt lelassult. Az eltört rúd szabad szemmel is látszott, hiszen szikrázott az aszfalton, a nagy rivális, Oestreich csapata rögtön ki akarta záratni Norbit, de szerencsére ez nem sikerült nekik, Hahn viszont utolérte őt, s mivel ezúttal már gyorsabb volt, és még mindig a bajnoki címért harcolt, nem állhatott oda keménykedni Norbi, el kellett engedni. A futam végéig ott tudott maradni Norbi a második helyen, ezzel pedig bebiztosította a bajnokságban a negyedik helyét.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*