Kiss Norbi legdrámaibb napja- Dóka Attila interjúja

Kiss Norbert, az OXXO Energy Truck Race Team versenyzője immár harmadik teljes szezonját futja a kamion Európa-bajnokságban, és végre komoly esélye van a végső győzelemre is. Legutóbbi, nürburgringi futama után azonban visszacsúszott a bajnokság második helyére, ami az ottani versenybírák véleményes döntéseinek is köszönhető.

„A három és fél éves truck race karrierem legdrámaibb napja volt”- kezdte az események felelevenítését Norbi, akit szemmel láthatóan még mindig dühítettek az ellene hozott furcsa döntések. „A szombati napon megszerzett második és harmadik hely még rendben volt, de aztán következett a vasárnap: az időmérő edzés után felhívtak a versenybírósághoz, és azt rótták fel nekem, hogy akadályoztam Antonio Albacete-t a gyors körén. Ez azonban egyáltalán nem felelt meg a valóságnak, sőt, inkább ő tartott fel engem. A vége mégis az lett, hogy engem büntettek meg.” – mesélte Norbi szomorúan, aki így is megszerezte az ötödik helyet a futamon. A vasárnap megpróbáltatásai azonban ezzel még nem értek véget: „A második futamon pedig rögtön a rajt után belekeveredtem egy balesetbe: beszorultam két versenytársam közé, és inkább lementem a pályáról, hogy elkerüljek egy nagyobb ütközést. Persze ezt is vizsgálták a futam után, de ezúttal megkaptuk a lehetőséget, hogy megmutassuk a belsőkamerás felvételeket. Ezek alapján végül kimondták, hogy nem voltam vétkes.” – egészítette ki a Seat Leon Szuperkupa 2008-as bajnoka a versenyhétvége krónikáját.

Norbi hátránya jelenleg három pont a bajnokságban, ami szerinte ledolgozható. Erre azért is van nagy esély, mert az előző évek tapasztalatai alapján, a most következő négy versenypálya jobban fekszik neki, mint két nagy riválisának, Antonio Albacete-nek és Jochen Hahn-nak. Ráadásul az augusztusi 4-5 hetes szünetben a csapat minden tőle telhetőt megtesz majd, hogy még jobb formába hozza a közel 1500 lóerős kamiont. „Rengeteg fejlesztési ötlet van a tarsolyunkban, és bízom benne, hogy a szünet után, a cseh futamra még erősebben tudunk majd visszatérni” – zárta a beszélgetést a bajnokaspiráns.

DSC_7246m_resize

Dóka Attila a www.amdala.hu főszerkesztője Kiss Norbival, az OXXO Racing Team 29 éves pilótájával beszélgetett.