Kispesti győzelmével bennmaradt a Mezőkövesd, nagy bajban a Honvéd

A Mezőkövesd 3-2-re nyert a Budapest Honvéd otthonában a labdarúgó OTP Bank Liga 32. fordulójának vasárnapi játéknapján, ezzel bebiztosította első osztályú tagságát.

A kispesti Lovric Ivan (elöl), mögötte a mezőkövesdi Kállai Kevin (k) és Andrej Lukic a labdarúgó OTP Bank Liga 32. fordulójában játszott Budapest Honvéd – Mezőkövesd Zsóry FC mérkőzésen a Bozsik Arénában 2023. május 21-én. MTIKovács Tamás

    A kispestiek ugyanakkor az utolsó előtti, azaz kieső helyen állnak, és a zárófordulóban a dobogóra hajtó Puskás Akadémia vendégeként kellene nyerniük, de a bennmaradásukhoz arra is szükségük lenne, hogy a MOL Fehérvár pontokat veszítsen a már kiesett Vasas otthonában.

    OTP Bank Liga, 32. forduló:
Budapest Honvéd-Mezőkövesd Zsóry FC 2-3 (1-1)
———————————————
Bozsik Aréna, 7300 néző, v.: Berke
    gólszerzők: Kerezsi (45+1.), Kocsis (71.), illetve Drazic (35., 11-esből), Besirovic (55., 81.)
    sárga lap: Vajda (27.), Piscitelli (90.)

    Budapest Honvéd:
    —————-
Szappanos – Klemenz, Prenga, Lovric (Bocskay, 60.) – Eördögh (Jónsson, 60.), Gomis, Zsótér, Domingues (Kocsis D., 60.), Tamás (Krajcsovics, 87.) – Kerezsi (Átrok, 74.), N. Lukic

    Mezőkövesd Zsóry FC:
    ——————–
Piscitelli – Kállai K., A. Lukic, Pillár, Brtan, Filip – Molnár G. (Lehoczky, 82.), Da. Babunszki (Beriasvili, 81.), Vajda – Drazic, Besirovic (Karnyicki, 90.)

    A kiesési rangadóra a hazai szektorokba minden jegyet eladtak, így remek hangulat fogadta Kispesten a csapatokat.
    Az első nagy lehetőségre a félidő közepéig kellett várni, ekkor két Honvéd-játékos is hatalmas hibát követett el, előbb a balhátvéd Eördögh olyan rosszul vette le a labdát, hogy abból Vajda rögtön elhúzott, középre adását Drazic kifelé vette át, de Klemenz elkésett a belépőjével, így pont belerúgott a csatár lábába. A büntetőt a sértett – aki az előző fordulóban a Paks ellen triplázott – magabiztosan helyezte a kapu közepébe.
    A hazaiak a félidő hosszabbításának első percében egyenlítettek, Zsótér szabadrúgása után Lukic fejese ugyan kijött a kapufáról, de Kerezsi közelről nem hibázott.
    A második játékrész elején letámadott a Mezőkövesd és ez gyorsan eredményre is vezetett, Besirovic révén kerültek újra előnybe a vendégek. A Honvéd kissé tanácstalanná vált, támadásaiból hiányzott az ötlet és az átütőerő. A kispesti fanatikusok már éppen tüntetni kezdtek, amikor két cserejátékos villant: Jónsson tökéletes beadását Kocsis kapásból zúdította a léc alá.
    Az egyenlítés után megélénkült a Honvéd játéka, azonban mégis harmadszor is megszerezte a vezetés a Mezőkövesd, Besirovic gyakorlatilag lemásolta az első találatát, ugyanolyan magabiztosan lőtte ki a jobb alsó sarkot.
    A hajrában a Honvéd mindent egy lapra feltéve rohamozott az egyenlítésért, de az ekkor már teljesen betömörülő vendég védelemnek sikerült kihúznia kapott gól nélkül.

MTI