KIEMELKEDŐ EREDMÉNY A BUDAPESTI FÜRDŐKBEN

Fotó: Juhász Melinda

Fotó: Juhász Melinda

Rengetegen keresték fel 2014 év folyamán a budapesti fürdőket. A 12 egység az év során mintegy 3,5 millió látogatót fogadott. A 2013. évi forgalomhoz képest ez 6,5%-os növekedést jelent. Míg a beutalóval érkező vendégek száma 2,7%-kal, addig a készpénzes vendégek száma 7,2%-kal növekedett. A Társaság éves árbevétele meghaladta a 8,5 milliárd forintot. A fürdők különösen nagy forgalmat bonyolítottak a Sziget Fesztivál ideje alatt, valamint év végén, az ünnepi időszakban.

A gyógyfürdők közül kiemelkedő forgalmat bonyolított a Széchenyi Gyógyfürdő, mely újabb világhírt szerzett magának, hiszen a National Geographic tudományos magazin fotópályázatán az első helyen végzett a világhírű helyről készült fénykép. Európa legnagyobb fedett fürdőkomplexuma több mint 1,3 millió vendéget fogadott 2014-ben, ami 6%-os növekedést jelent 2013-hoz képest. A második leglátogatottabb fürdőnk, a Szt. Gellért Gyógyfürdő éves szinten több mint 13 %-os látogatószám növekedést könyvelhetett el

2014. évben a BGYH Zrt. jelentős beruházásokat hajtott végre. A Rudas fürdő új wellness részlegének és szauna világának kialakítása – mellyel 2014. év decemberében elnyerte az MNV Zrt. „Év vagyonkezelője” díját – mind a Dandár fürdő új kültéri medencéjének és szauna világának megépítése jelentősen növelte a fürdők év végi forgalmát. A Rudas fürdő decemberi látogatószáma közel 40%-kal, a Dandár fürdő XII. havi vendégforgalma pedig közel 74 %-kal emelkedett 2013. évhez képest.

Bár a nyári időjárás a strandszezonnak nem kedvezett, a társaság júniusban lebonyolított óriáscsúszdás gerilla akciója a 10 legjobb kreatív megoldás közé választotta a Kreatív szaklap, valamint a Lollipop kreatív verseny bronz oklevelét is elnyerte gerilla marketing kategóriában.

Az 2015. év számos újdonságot tartogat a vendégek számára, így többek között a Zsigmondy Kártyával rendelkező vendégek az eddigi 3 óra, helyett 2015. január 1-től 4 órán keresztül vehetik igénybe 50% kedvezménnyel a Széchenyi és Gellért fürdők szolgáltatásait. Előbbi fürdők kivételével immáron az összes állandó fürdő kínál kedvezményes jegyet a nyugdíjas vendégek részére.

A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. stratégiai céljának tekinti a fürdők, strandok folyamatos fejlesztését, bővítését, a strandok teljes évben történő igénybe vételének biztosítását, illetve új, a keresleti trendeknek megfelelő szolgáltatások bevezetését. A 2015. évi fejlesztési tervek számos fürdő műszaki fejlesztése, illetve bővítése szerepel. Márciusban megkezdődik a Széchenyi Fürdő gépészeti rekonstrukciója, szeptemberben indul a Dagály Strandfürdő bővítése, valamint a Palatinus és Paskál Strandfürdő téliesítése.