Kibővített csúcstalálkozó Bécsben

A gazdasági növekedés és a foglalkoztatás ösztönzését szorgalmazták az Európai Néppárt (EPP) vezető politikusai csütörtökön Bécsben tartott találkozójukon, amelyen mások mellett Orbán Viktor magyar kormányfő is részt vett.

Orbán Viktor miniszterelnök (j3) érkezik az Európai Néppárt (EPP) kibővített, európai uniós és EU-n kívüli néppárti állam- és kormányfők részvételével megrendezett csúcstalálkozójára Bécsben 2013. június 20-án. Balról Szalay-Bobrovniczky Vince, Magyarország bécsi nagykövete (b). MTI Fotó: Illyés Tibor

    Az európai  konzervatív és keresztényszociális pártok vezetői kinyilvánították, hogy kiemelt hangsúlyt fektetnek a fiatalok munkanélkülisége elleni fellépésre, valamint a kis- és közepes vállalkozások támogatására. “Ami a munkanélküliséget, különösen a fiatalok munkanélküliségét illeti, egy húron pendülünk, azt akarjuk, hogy növekedés legyen, új munkahelyek legyenek” – fogalmazott Michael Spindelegger alkancellár, a házigazda Osztrák Néppárt (ÖVP) vezetője a zárt ajtók mögött megtartott találkozó után egy sajtótájékoztatón.     Mint kifejtette, nem az adóterhek nagyarányú növelésében látják a megoldást. “Ellenkezőleg, teret kell adni a gazdaság szárnyalásának” – mondta.

MTI Fotó: Illyés Tibor
Azonosító: D__YT20130620008 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*