Ki a példa Magyarország számára?

Az MSZP elnök-frakcióvezetője szerint nem az országot vagy a magyar embereket, hanem a kormányt bírálta az Európai Parlament a Tavares-jelentés elfogadásával.

Mesterházy Attila kijelentette: a miniszterelnöknek meg kellett volna köszönnie a magyar és az európai szocialisták munkáját, ugyanis annak hatására került ki az országgal szembeni szankciók megfogalmazása a jelentésből, mivel  Magyarországot az ön politikája miatt nem szabad büntetni”.

mesterházy

Mesterházy Attila

Kijelentette: a rezsicsökkentés miatt senki nem támadta a kormány munkáját, kritikákat az alapvető jogot sérülése miatt fogalmaztak meg.

Szerinte a miniszterelnöknek  “szelektív a memóriája”, ugyanis néhány éve a Kereszténydemokrata Unióban a személyes előterjesztésére ítéltette el Magyarországot a politikai jogok sérelme miatt.

Hozzátette: Orbán Viktor később, még a szocialista kormányok alatt az Európai Néppárt frakcióülésén is azt követelte, hogy vonják meg az uniói forrásokat azért, mert szerinte az országot akkor irányító kormány nem részesülhetett abból.

Nem akkor lettünk gyarmat, amikor elfogadtuk a közösségi joganyagot?  – tette fel a kérést, emlékeztetve arra, hogy az ország fejlesztési forrásainak jelentős része az unióból származik.

Kijelentette: üzleti érdekek nem az európai, hanem a miniszterelnök döntései mögött húzódik, és említést tett a többi közt a földügyekről és a trafikügyekről.

Feltette a kérdést: a miniszterelnök beszéde az unióból való kilépés beszéde-e? Szerinte az ország érdekét az szolgálja, ha kitart az euroatlanti integráció mellett.

Fotó: Koszticsák Szilárd

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*