Kerényi Ádám: „Füstbe borítjuk Budapest szívét”

A Tomracing Motorsport immár „hazajár” az év egyik legnagyobb és legizgalmasabb autós eseményére, a Nagy Futamra. A harmadik alkalommal megrendezésre kerülő show-ra ugyanis ismét meghívást kapott a 2008-as magyar bajnok, Radák „Radír” János, illetve a sportág háromszoros Európa-bajnoka, Kerényi Ádám. A csapat versenyzői igazi világsztárokkal szerepelnek majd együtt, és Kerényi Ádám megígérte, füstbe borítja csapattársával a magyar főváros szívét.

Óriási megtiszteltetés érte a Tomracing Motorsport csapatát és két versenyzőjét – a háromszoros Európa-bajnok Kerényi Ádámot és a 2008-as magyar bajnok Radák „Radír” Jánost –, ugyanis május elsején számtalan világsztár és magyar kedvenc mellett részt vehetnek egy komoly driftbemutató erejéig az immár harmadszor megrendezésre kerülő Nagy Futamon. A két magyar driftes többek között olyan kiválóságokkal szerepelhet együtt a Duna-parti rendezvényen, mint az Infiniti Red Bull Racing F1-es pilótája Danyiil Kvjat, a Ferrari 2007-es F1-es világbajnoka, Kimi Raikkönen, a korábbi F1-es menő David Coulthard, a WTCC-mezőnyből a címvédő argentin José María López és a túraautózás magyar klasszisa, Michelisz Norbert. A driftbemutató a Várkert bazártól indulva a Döbrentei térig 16:00 és 16:10 perc között lesz látható.

„Külföldön több utcai bemutatót is tartottam már. Pár évvel ezelőttig a közép- és kelet-európai King of Europe futamok előestéjén rendőri kísérettel mindig végig tudtunk menni a városon, füstbe borítva valamennyi helyszínt. Tavaly pedig a Speedway GP lengyel világbajnoki futama előtt vettem részt a városi show-ban, ahol több mint húszezer ember volt jelen, és óriási érdeklődéssel voltak a drift iránt. Budapesten nem volt még lehetőségem legálisan driftelni, így óriási élmény lesz a város egyik legszebb pontján autózni és bemutatót tartani. Remélem, hogy egy ilyen fellépés jobban megismerteti a driftet a nagyközönséggel és tovább tudjuk népszerűsíteni ezt a szakágat. Egyet megígérhetek, füstbe borítjuk Budapest szívét” – ecsetelte Kerényi Ádám.

Csapattársa, Radák „Radír” János már „rutinos futamozó”, hiszen tavaly már részt vett ezen a rendezvényen.

„Hatalmas megtiszteltetés számomra, hogy idén is lehetőséget kaptam a 2015-ös év legrangosabb rendezvényén. A harmadik éve zajló Nagy Futamon hazánk belvárosának szívében, a legismertebb szakaszokon haladunk végig – Várkert bazár, Clark Ádám tér, Lánchíd, Széchenyi István tér – többszáz lóerős versenyautóinkkal, kizárólag keresztben, óriás gumifüsttel. Már most átjárja az adrenalin a testem, hiszen élesben kell teljesíteni, az akár többszázezres tömeg előtt” – jelentette ki a 2008-as magyar bajnok.

A Tomracing Motorsport tulajdonosa örül az újbóli felkérésnek, ami azt bizonyítja, hogy jó úton járnak, érdemes nap, mint nap keményen dolgozniuk.

„Nagyon nagy szó, hogy egy ilyen méretű eseményen, mint a Nagy Futam a Tomracing Motorsport immár másodszor képviseltetheti magát. Ez komoly bizonyítéka annak, hogy jó úton járunk, és az ilyen méretű rendezvények szervezőinek is felkeltjük a figyelmét. Ráadásul idén már két versenyzőnk bemutatóját csodálhatják a nézők”– fogalmazott Miklósy Tamás.